Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 4. 2. 2018.

| Politika

"SAD nemaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića, taj mit kreiraju tabloidi"

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
skat
Tabloidi plasiraju neistine, tvrdi ambasador SAD; foto: usafe.af.mil/Tech. Sgt. Ryan Crane

Tabloidna štampa nedeljama forsira “teoriju zavere” da su Sjedinjene Američke Države umešane u ubistvo srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića, a to je nečuveno, rekao je ambasador ove zemlje Kajl Skat. Laž je i da za tu likvidaciju krive predsednika Srbije Vučića, dodaje ambasador SAD.

Govoreći u Nišu na predavanju o shvatanju američke politike u Srbiji, američki ambasador označio je tabloide kao kreatore anti-američkog raspoloženja u Srbiji. Ubistvo Olivera Ivanovića, koje se dogodilo 16. januara, ocenio je kao “profesionalno i naručeno ubistvo”. skat banovina Ambasador SAD tvrdi da tabloidi kreiraju anti-amerikanizam; Foto:JV

Napomenuo je i da su SAD ponudile pomoć i srpskim i kosovskim vlastima u rasvetljavanju ovog zločina. Pokazivajući naslovne strane listova Informer i Srpski telegraf, kritikovao je ove tabloide da su izmislili negativnu ulogu SAD u ovom ubistvu. Inače, oba ova tabloida vode provladinu politiku na unutrašnjem političkom i medijskom planu.

To je besmisleno i smešno, ali to ih nije sprečilo da ponavljaju tvrdnje da smo znali unapred za to, da naše službe krive predsednika Vučića za ubistvo, što je apsolutno netačno, kao i da nekako krvavi trag vodi do baze Bondstil. Pisali su da postoji 5 dokaza o umešanosti CIA-e i da je Vašingtonu odgovaralo ubistvo Ivanovića. To su nečuvene i sramne tvrdnje - rekao je Skat.

Ipak, to nije jedini mit kojim tabloidi stvaraju negativnu sliku o Americi, dodaje Skat, navodeći da su oni toliko brojni, pa građani Srbije mogu da steknu utisak da “Amerika želi samo zlo Srbiji”. Posebno se osvrnuo i na nedavno istraživanje po kojem građani Srbije misle da njihovoj zemlji najviše pomaže Rusija.

Kada bismo donacije Srbiji uporedili sa sportom, to bi izgledalo ovako - donacija EU je veličine košarkaške lopte, Amerike u veličini fudbalske lopte, Japana veličine rukometne lopte, a Rusije veličine klikera - naveo je Skat.

Dodao je i da nije tačno da se Srbija prisiljava da postane članica NATO alijanse, niti da se opredeli između SAD i Rusije.

Podsetimo, ambasador Skat obrazlagao je u petak u Nišu i zašto smatra da ne treba dati diplomatski status osoblju Srpsko-ruskog humanitarnog centra, a naveo je i da žali za nevinim žrtvama bombardovanja 1999. Predavanje je nakratko omeo nezadovoljni građanin Dragan Krstić, bacanjem letaka “Ne u NATO” i uzvikivanjem parola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dobro jutro Vijetname

    07:52 // 6. 2. 2018.

    "Postoje takna drustva koja rade protiv gradjana Amerike" (JFK). Postoje i ona koja rade protiv i ugnjetavaju gradjane Srbije.

  • Dragan Marković

    05:39 // 6. 2. 2018.

    Поштована редакцијо, амбасадор САД има презиме СКОТ, колико то Вама звучало неумесно. Како би по Вама требало писати презиме Аустријског канцелара које је још експлицитније, ваљда Корц. Узгред Американвима јр битније да заштите себе, а за људске слободе у Србији их је бсш брига.

  • Dragan Šabac

    19:32 // 5. 2. 2018.

    Poštovana redakcijo, ambasadot SAD u Srbiji se preziva SKOT, sviđalo se to Vama ili ne, a ne SKAT. Nemojte više da izigravate veće Amere od njih samih. Pozdrav iz slobodnog Šapca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: