Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 12. 12. 2015.

| Politika

SDPS: Spremamo se za lokalne izbore u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gogic
Gogić hvali niški odbor i najavljuje dobre rezultate; foto: M. G.

Partija ministra trgovine Rasima Ljajića otvorila je svoje prostorije u Nišu, na Trgu Pavla Stojkovića, a kako je rekao predsednik Izvršnog odbora SDPS Branko Gogić, partija se sprema za izbore, a dosadašnji rezultati u Nišu su ukinuti “funkcionerski dodaci”.

Socijaldemokratska partija Srbije u Nišu je već parlamentarna stranka, i to u okviru Odborničke grupe sa “Niškom pričom”.

Njihov odbornik Predrag Jelenković je ujedno i predsednik Odbora za adminsitrativna pitanja, a upravo odlukama ovog tela plate niškim funkcionerima smanjene su za 30 %, dok je Jelenkovićev zamenik u parlamentu i odbornik Miloš Grozdanović jedini vratio novac koji je primao preko plate.

sdps Gužva na otvaranju novih prostorija; foto: M. G.Gogić kaže da se u tim potezima prepoznaje da SDPS ima stav i doslednost i da će to isto ponuditi i građanima na predstojećim izborima.

Spremamo se bez obzira da li će biti parlamentarnih izbora  ili ne, lokalnih će svakako biti, a za pokrajinske se već odavno spremamo. Verujem u uspeh kampanje i nadam se najboljem rezultatu do sada - rekao je Gogić.

On je istakao da su principi partije utemeljeni pre šest godina na osnivačkom kongresu stranke, a da je suština delovanja SDPS da Srbija bude uređena država sa jakom ekonomijom i socijalnom osetljivošću za naujugroženije kategorije stanovništva.

Prvi čovek SDPS u Nišu je Nebojša Ranđelović, profesor Pravnog fakulteta, nekada perjanica niškog LDP-a i jedan od osnivača "Niške priče", a ujedno je i potpredsednik Ljajićeve stranke.

SDPS je od 2012. godine u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, a Ljajić je i 4 godine pre toga bio ministar u Vladi koju je predvodio Mirko Cvetković iz Demoratske stranke.

Sporazum o saradnji sa “Niškom pričom” potpisan je u februaru prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Pavlovic

    13:04 // 16. 12. 2015.

    Ova stranka mi deluje kao presedan na niskoj politickoj sceni, jer do sada smo videli i ove i one na delu ali nikako nekog ko ima da ponudi nesto novo nisu i juznoj srbiji. Sa rezanjem plata niskim funkcionerima su me odusevili, nadqm se dqcetako i da nastave

  • Sasa Velikic

    10:05 // 15. 12. 2015.

    Dobro je da postoji visestranacnost u Nisu i da se Nis prepoznaje kao centar juga Srbije. Sto se tice SDP=a i Niske Price propratio sam par stvari kao sto je rezanje pausala administrativnom odboru, stopiranje placanja pretplate RTS-u i mislim da je promena imena ulica. Moze i bolje ali do sada nisu gradjanima nista obecavili ili ih uskratili za nesto. To je bar moje misljenje.

  • shaft

    20:20 // 14. 12. 2015.

    @ todor-zanimljivo,radi se o p.c."Kalca",pa je moguce da moze i tako.No,ne menja smisao,Ara je nase kuce i mislim da mu nije mesto u politici,pogotovu sa preletacima,davaocima kvoruma,za koje Gradonacelnik tvrdi da su deo vlasti.Svaka cast za ulice,ali pripadnost ovakvima sve potire i kod mnogih izaziva razocaranje.

    • Невенка Стојковић

      11:47 // 16. 12. 2015.

      Ара је легенда и њему је место тамо где он процени да му је место. Онај ко се разочарао, може сам да се изује.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: