Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 6. 7. 2015.

| Politika

SDPS u Nišu formirao regionalni odbor

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Belami
sdps
Novi regonalni odbor SDPS; foto: MCN

Partija koju predvodi Rasim Ljajić u Nišu je dobila i regionalni odbor na čije čelo je izabrana Sanja Jefić Branković, donedavna narodna poslanica LDP-a i kasnije “Niške priče”.

Socijaldemokratska partija Srbije je sporazum o saradnji sa Niškom pričom potpisala početkom februara prošle godine, a nedugo zatim, jedan od osnivača niškog pokreta Nebojša Ranđelović postao je potpredsednik Ljajićeve stranke.

Saradnja je nastavljena i danas kada je Jefić Branković i zvanično postala predsednik regionalnog odbora.

Formiraćemo pododbore koji će se baviti određenim delatnostima u zavisnosti od toga kako će članovi pokazivati interesovanje za pododbore u skladu sa onim što je njima blisko - kaže Jefić Branković.

sdps3 Mlade snage "Niške priče" i SDPS-a; foto: MCNSaradnja i komunikacija unutar partije su bolje, kako kaže predsednik Izvršnog odbora Branko Gogić, ukoliko postoji i regionalni odbor. Povrh svega, kako kaže, važno je formirati sva tela, jer se izbori bliže.

Regionalni odbor Nišavskog okruga formiran je u cilju bolje pripreme za predstojeće lokalne izbore: Da pokažemo ozbiljnost i ojačamo partijsku infrastrukturu - rekao je Gogić.

Pored već poznatih lica iz “Niške priče” koji su postali članovi regionalnog odbora SDPS, u sali je viđen i nekadašnji član Izvršnog odbora Demokratske stranke i bivši direktor niškog Vodovoda Aleksandar Mitić.

mitic I Mitić (desno) među okupljenima; foto: MCNInače, članovi “Niške priče”, nakon sporazuma sa SDPS-om, preuzeli su određene funkcije u lokalnoj vlasti. Tako je aktuelna predsednica regionalnog odbora trenutno i direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava. Predrag Jelenković je predsednik Odbora za administrativna pitanja niške Skupštine, Miloš Bojović, većnik u Opštini Medijana, a Dragan Aranđelović Ara predsednik Komisije za kulturu u istoj Opštini.

Aktuelni načelnik Uprave za kulturu Nebojša Stevanović je na to mesto došao kao kandidat “Niške priče” i SDPS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciric Stanislav

    19:10 // 10. 7. 2015.

    Ako partija koja je niska i u opisu svog programa a i rada (ko cita juzne vesti redovno zna) da je to jedina stranka u vlasti koja pokusava newsto da doprinese ovom gradu. Savez sa sdps -om je mislim cisto logican jer Rasim iza sebe nema afere.

  • Александар Миладиновић

    10:11 // 9. 7. 2015.

    Mozemo da pricamo i mislimo sta hocemo, ali Radikali, koji su ostali verni svojoj ideologiji mogu svima da budu profesori iz moralne etike i kodeksa ponasanja politicara. Muka mi je od ovih golubova !!!

    • Janko

      18:20 // 24. 7. 2015.

      Šešelj koji se predstavljao kao četnik je sklapao koaliciju sa Mirom Marković koja se predstavljala kao partizanka. Mnogo su doosledni.

  • shaft

    20:49 // 7. 7. 2015.

    Tesko nama sa preletacima svih vrsta,onih koji su nekad bili u vlasti i opet bi,i sa ovima sto nikad nisu bili a zeljni su mrve privilegija!Naroda i glasaca se sete samo pred izbore i uvek ima polusveta koji im veruje i glasa ih.Vlast je najbolje preduzece,radno mesto i kvalifikacija.Mesetara i lovaca u mutno u izobilju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: