Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 4. 4. 2016.

| Politika

SDS Leskovac: Umesto "solidarne" zgrade nikao korov

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
1
Nova zgrada "obećana" još 2011. godine; foto: D.M.

Predstavnici Socijaldemokratske stranke u Leskovcu kritikovali su i demokratsku i naprednjačku vlast jer “ništa osim postavljanja temelja i silnih obećanja” nije učinjeno na izgradnji zgrade za stanare čiji su stanovi izgoreli u požaru još 2010. godine.

Socijaldemokrate su konferenciju održali u Vlajkovoj ulici, upravo na mestu gde su, nakon požara, postavljeni temelji za izgradnju nove zgrade, a koje danas okružuje samo korov. 2 Temelj zarastao u korov; foto: D.M.

Ostala je samo rupa koja je urasla u korov i u kojoj se ništa nije dešavalo poslednje 4 godine. Naprednjaci su čak i pre godinu dana zajedno sa ministarkom Zoranom Mihajlović obećavali da će, osim ove zgrade, izgraditi još jednu  sa stanovima za socijalno ugroženo stanovništvo, 200 metara naniže, a i tamo je samo jedna prazna ledina - kazao je Nebojša Cakić, član predsedništva SDS-a.

U SDS-u tvrde da se sadašnja leskovačka vlast na čelu sa SNS-om pokazala nesposobnom da rešava probleme socijalno ugroženih građana.

Tražimo od lokalne vlasti da nam kažu gde je novac od solidarne stambene izgradnje. Novac se za te namene odbija pune 4 godine od građana putem stambenog doprinosa, a to na mesečnom nivou iznosi 12 miliona dinara, a tih para nigde nema - ističe Cakić.

Podseća da je lokalna vlast jedino formirala Agenciju za stambenu izgradnju pre 3 godine i kaže da kao takva nije ispunila svoju namenu.

Ljudi koji tamo rade godišnje svoje sugrađane koštaju 10 miliona dinara. To su samo partijski upošljenici koji idu na mitinge SNS-a i to im je jedina obaveza. Primaju plate, a ništa ne rade - zaključuje Cakić.

U SDS-u obećavaju da će, ukoliko dođu  na vlast ukinuti Agenciju za stambenu izgradnju,a da će od tih para koje idu na plate zaposlenih sagraditi obe "solidarne" zgrade koje su obećane Leskovčanima.


3 Pričali o solidarnim stanovima, a ignorišu čoveka koji pretura po kontejnerima; foto: D.M.Ignorisali sugrađanina koji je preturao po kontejnerima

Dok su predstavnici SDS-a držali konferenciju o nemarnosti lokalne samouprave prema izgradnji socijalnih stanova, potpuno su ignorisali i mimoišli jednog sugrađanina koji je iza njih, tokom obraćanja novinarima, preturao po kontejnerima.

Inače, sliku koja se dešava samo na par koraka od njih predočili su im novinari, na šta su se oni jednostavno oglušil.

To je tužna slika današnjice, snimite ga - kazao je kandidat za gradonačelnika i lokalni lider SDS-a Nenad Zdravković.

On je, iako se zalaže za socijalnu politiku, bez reči samo mimoišao čoveka i seo u svoj auto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: