Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 3. 12. 2014.

| Politika

SDS: Stečaj zatvara niške gigante

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ei
Elektronska industrija odlazi u stečaj, arhivska fotografija, foto: MIC

Mnogo je faktora za potencijalno gašenje fabrika EI i MIN, a u Socijaldemokratskoj stranci (SDS), kao jedan od najznačajnijih vide loše kadroviranje lokalne samouprave.

Pošto je sve izvesnije da velika niška preduzeća neće dobiti kupce do kraja godine, kako je predviđeno oglasom Agencije za privatizaciju, u SDS-u kažu da ih najverovatnije čeka stečaj.

Nestručni ljudi, tvrde u ovoj stranci, godinama su postavljani na rukovodeća mesta preduzeća koja su poslovala u okviru Elektronske i Mašinske industrije u Nišu. To je, prema njihovom mišljenju, i dovelo do stečaja i najverovatnije gašenja ovih fabrika.

Postavljani su pre svega partijski kadrovi, nikako stručnjaci, nikako kompetentni ljudi. Kako drugačije da razumemo da su vrlo često kožarski tehničari vodili gigante mašinske industrije, da su servirke bile zastupnici kapitala? - kažu u SDS-u.

U ovoj stranci iznose statistiku da je samo jedan procenat firmi koje su otišle u stečaj i iz njega izašle uspešno nastavivši svoje poslovanje. Zbog toga, kako kažu, stečaj znači i gašenje privrednih giaganata koji su nekada zapošljavali hiljade ljudi.

Ovaj podatak jasno pokazuje da je stečaj ekvivalent zatvaranja. Za to vreme niška privreda i dalje tone. U 2014. od investicija, davanja u zakup zemljišta investitorima i prodaje zemljišta Grad Niš će prihodovati 0 dinara. Pošto zemljište nikom nije ni besplatno ustupljeno, dolazimo do frapantnog podatka da od početka rada novog gradskog rukovodstva nemamo nijednu investiciju u ovom gradu - poručuju iz SDS-a.

Zbog posrtanja niške privrede, niški Odbor Socijaldemokratske stranke apeluje na gradsko rukovodstvo da prestane sa partijskim postavljanjem direktora i da se stručnost i privredno iskustvo “stave u funkciju”.

Iz ove stranke apeluju i na gradonačelnika Zorana Perišića da stvori tim od stručnih i kompetentnih ljudi koji će napraviti plan za privlačenje domaćih i stranih investitora i da se tako u Nišu stvori pozitivan milje za dolazak investicija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BoyNick

    08:51 // 6. 12. 2014.

    Да се не лажемо! Гиганти попут Еи и МИН су пропали још деведесетих година прошлог века под санкцијама и укидањем заштићеног ју тржишног простора. Сви накнадни "спасиоци" били су само продавци магле.

  • Pravda

    14:53 // 5. 12. 2014.

    Molim SDS na celu sa Batom(poverenik) i Simonovicem da cute. Iz razloga sto je njihov genije Bata bio na celu jedne od firmi EI i sklonjen zbog mucki.

  • Mr.Andronicus

    11:17 // 4. 12. 2014.

    A koji to giganti rade?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: