Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 7. 8. 2017.

| Politika

SNS: Deca sama odlučila da razvuku stranačku zastavu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Mašinac sa zastavama SNS
Zastava SNS u rukama maloletnih fudbalerki; Goran Stoiljković (peti s desna) i Perica Krstić (prvi s desna); Foto: FB Perica Krstić

Povodom fotografije koja je nastala na izletištu na Seličevici, gde fudbalerke Mašinca drže zastave SNS-a, lider te partije u Gadžinom Hanu Goran Stoiljković kaže da su deca "spontano i samovoljno" uzela stranačka obeležja da bi se slikala za Fejsbuk. On se ironično zahvalio redakciji Južnih vesti što je pisala o ovom slučaju, konstatujući da niko ne bi čuo za manifestaciju koju Opština godinama organizuje da bi promovisala izletište Crkvište.

Stoiljković, koji je takođe na fotografiji, kaže da su sa devojčicama iz niškog kluba koje drže zastavu, uslikani i pojedini roditelji. On tvrdi da su zastave na izletište doneli aktivisti SNS, a da su ih deca iz Mašinca uzela samoinicijativno jer, kako su mu kazali, "cene rad predsednika Aleksandra Vučića".

Na fotografijama su stranačke zastave koje je neko od aktivista članova izbacio gore na planinu, ali stranka nije uradila ništa da nametne zastave, već su deca sama uzela. Ja sam im rekao "nemojte zastave", ali su oni rekli da hoće da se slikaju sa njima, da poštuju predsednika Aleksandra Vučića i da hoće da imaju to za svoj Fejsbuk nalog - rekao je Stojiljković.

On ističe da nije bilo namere da se deca iskoriste za političku propagandu, a takođe je kazao i da je dobro što su Južne vesti pisale o fotografiji koja je nastala na Seličevici.

Ja želim da vam se zahvalim što ste to objavili, jer niko od medija nije hteo da izađe i da vidi šta se organizuje. Mi to godinama pokušavamo da radimo i napravimo izletište Niša, koje je udaljeno 5 km od grada, a Zaplanje je na 5 km i to može da bude izuzetno lepo mesto - dodao je Stoiljković.

Predsednik Opštine Saša Đorđević (SPS), čiji komentar novinari nisu prošle nedelje uspeli da dobiju, kazao je da ne zna ništa o zastavama SNS jer je, kako je kazao, na proslavu Svetog Ilije stigao tek popodne.

Podsetimo, odgovornost za to što su maloletne članice ženskog fudbalskog kluba Mašinac fotografisane sa zastavom vladajuće stranke nije preuzeo ni njihov trener Perica Krstić.

Iako je i on na fotografiji, tvrdio je da nije video da deca drže zastave, a pravdao se i da ne zna za zakonske odredbe koje zabranjuju korišćenje dece u svrhu političke promocije, kao i zabranu mešanja politike u sportske aktivnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexter

    14:20 // 8. 8. 2017.

    Šaljivdžija ovaj Stoiljković. Vidim da su u SNS-u zaključili, nakon svih laži koje su im prošle i posle kojih im je podrška čak porasla, da vladaju stadom ovaca kome mogu da poture baš sve - od zloupotrebe dece do veleizdaje države. U najagresivnijim i najdrskijim zloupotrebama pomažu im i novinari autocenzurom - plaše se da stvari nazovu pravim imenom. Strah i glupost vladaju Srbijom!

    • Aperkat

      17:58 // 8. 8. 2017.

      ... i samozivost !

  • Miki

    20:00 // 7. 8. 2017.

    Pa to je jedini način da opstane Perica Krstić i njegov klub Mašinac. Šta sve deca treba da rade da bi klub opstao. To više vredi od treninga.

  • Dragan

    18:29 // 7. 8. 2017.

    zastavice pale s` duda !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: