Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 8. 5. 2012.

| Politika

SNS: Izbori u Prokuplju su lopovluk

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
DARKO LAKETI
Darko Laketić, SNS Prokuplje

Predsednik prokupačkog SNS-a dr Darko Laketić na konferenciji je optužio OIK i lokalne stranke da su krivi za neregularnost lokalnih izbora u Prokuplju.

On je naveo da je ovaj odbor Republičkoj izbornoj komisiji podneo 18 prigovora na zakonitost biračkih mesta i da čekaju odgovor.

Laketić dodaje da je i policija upoznata sa nezakonitostima i da čekaju povratnu informaciju o istragama koje su sprovedene.

- Nije reč o sitnicama, već o vrlo ozbiljnim krivičnim prekršajima, kao što je mito, fizički napadi i ubacivanje listića u glasačke kutije. Za sve te nezakonistosti imamo dokaze i njih smo prosledili RIK- u, jer OIK, koliko ja znam nije želeo da ih razmatra - naglašava Laketić.

On je pokazao i spisak Roma koji su primili po 2.000 dinara na dan glasanja.

Laketić kao nepravilnosti navodi da su na nekoliko biračkih mesta članovi bili srodnici prvog stepena, a na više biračkih mesta pojavio se veći broj glasačkih listića od onog koji je primljen.

- U Velikoj Plani ima 400 glasača, a OIK- u je predato 900 listića. Na biračkom mestu Tehnička škola „15. maj“ upisano je 877 glasača, a pri predaji listića bilo je 905. U preko 60% zapisnika sa biračkih mesta nema poklapanja sa zapisnicima koje je predstavio OIK. U Sokićevom bulevaru u Prokuplju na biračkom mestu broj 28 u glasačkom spisku bila je izbrisana cela jedna zgrada, odnosno stanovnici tog solitera. To je bezobrazluk, koliko su izbori neregularni, jer gotovo da nema biračkog mesta gde nije bilo nepravilnosti- kaže Laketić.

On naglašava da će se ovaj odbor do kraja boriti da se utvrdi istina i pronađu krivci koji su "krali“ izbore.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sija

    09:10 // 11. 5. 2012.

    Stvarno neznam šta je sa ovim narodom-sve nam je gore i gore a mi ništa da menjamo-ili pa suviše brzo zaboravljamo

  • Atina

    18:18 // 9. 5. 2012.

    Kad nema pozitivnih rezultata dobre su i price o kradji... TUZNOOO!!! Bolje da cutite nego da se javljate to je vasa bruka obecali ste pobedu niste uspeli ali oke razumemo ko gubi ima pravo da se ljuti...

    • Vlada

      21:50 // 9. 5. 2012.

      Samo neka mi neko kaze jednu dobru stvar koju je DS uradila u Prokuplju pa da zasluze da neko glasa za njih? Nista nisu uradili za grad! Apsolutno nista. Osim sto su zaposlili jos nekoliko stotina ljudi na lokalni budzet! Nisam ni glasac SNS-a ali mi zaista nije jasno kako je neko u Prokuplju mogao da da glas DS-u. A da je bilo kradje, ucena i pritisaka bilo je, zato sto znam coveka iz DS-a koji je licno ucestvovao u tome i to i ne krije.

    • Boki

      22:18 // 9. 5. 2012.

      Nemogu da verujem da su u prokuplju jednom od najsiromasnijih gradova u srbiji pobedili zuti,naprednjaci imaju 20tak primedbi regioni nekoliko ldp 3primedbe na neregularnosti na izbornim mestima kakav lopovluk sta da se prica vise!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: