Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:31, 26. 7. 2019.

| Politika

SNS, SPS i JS sa zajedničkom listom uz Vučićevo ime na izborima u Medveđi

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti
Koalicija SNS-SPS-JS predala listu za predstojeće izbore; Ilustracija; foto: A.K.

"Aleksandar Vučić - Zato što volimo Medveđu" naziv je zajedničke liste naprednjaka, socijalista i članova Jedinstvene Srbije, sa kojom će učestvovati na lokalnim izborima raspisanim za 8. septembar. Umesto dosadašnjih 35, građani će birati 25 odbornika lokalnog parlamenta.

Ime predsednika Srbije i prvog čoveka naprednjaka Aleksandra Vučića ponovo se, nakon skorašnjih doljevačkih lokalnih, ali i leskovačkih izbora za Savete mesnih zajednica, našlo i na izbornoj listi u Medveđi.

Aktuelni predsednik Opštine i prvi čovek ovdašnjih naprednjaka Nebojša Arsić za Južne vesti kaže da su predali potpise i da je lista proglašena validnom. Napominje da imaju podršku građana i očekuje dobre izborne rezultate.

To je naša koalicija, ali SNS je noseća stranka. U prethodnom mandatu smo dosta uradili kako bismo poboljšali život građana u našoj opštini. Urađen je put od Medveđe ka Lebanu, sređene su ulice, rekonstruisane zgrade u centru, dosta se ulaže u kulturu i sport. Imamo podršku građana i očekujemo ubedljivu pobedu jer iza nas stoje rezultati - kaže Arsić.

Zbog usaglašavanja sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, umesto dosadašnjih 35, lokalni parlament imaće 25 odbornika, kaže Arsić, pa će toliko predstavnika građani birati na predstojećim lokalnim izborima.

Sada imamo i 5 članova veća, umesto dosadašnjih 7, kao i jednog pomoćnika predsednika Opštine, umesto dosadašnja 3. Sve je usaglašeno sa Zakonom o lokalnoj samoupravi - kaže Arsić.

Podsetimo, vlast je na prethodnim vanrednim izborima 2015. godine osvojila koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, a u odborničkim klupama i su i predstavnici Demokratske partije, Grupe građana "Za Gornju Jablanicu", Partije za demokratsko delovanje i Demokratske unije Albanaca.

Inače, 2015. godine su u Medveđi održani vanredni izbori, nakon što je, zbog neodržavanja sednica, raspuštena Skupština i uvedena privremena uprava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    20:39 // 27. 7. 2019.

    Имате ли ви локалцииме и презиме?Па неће Вучић да долази и да сређује ваше локалне проблеме.Али зато је добар параван да га користите јер немате петљу сами да изађете на изборе.

    • Звездан Кнежевић

      14:31 // 19. 8. 2019.

      Бато, "локалци" јако добро знају за кога гласају. Стичем утисак да сте употребили термин ради омаловажавања или се варам. Скрећем Вам пажњу да је "локалцима" веома јасно за кога гласају, није народ, баш, толико глуп као што Ви то мислите. Догодиће се да подршку на изборима на републичком нивоу добију једни а на локалном сасвим друга лица. Господин Арсић је врло моралан, поштен и честит човек.

  • Stojko

    15:36 // 27. 7. 2019.

    Vučiću, iako je u koaliciji s Tobom, ONAJ iz Žitorađe, ruši Te na lokalu kad stigne i s kim stigne. Ne zaboravi! Sušta suprotnost njemu je Palma. Korektan, principijelan.

  • tularac tularac

    13:20 // 27. 7. 2019.

    blago nama sa vama...svi ste isti ...prevrtači preletači..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: