Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 3. 7. 2016.

| Politika

SNS, SPS i SRS i zvanično formiraju vlast u Nišu

Autor:A. S, M. V.Izvor:Južne vesti
koalicioni-potpisivanje-foto-JV
Potpisivanje koalicionog sporazuma; foto: JV

U Nišu je potpisan koalicioni sporazum između SNS-a, SPS-a i SRS-a, što znači da će te tri stranke ubuduće činiti gradsku vlast, a njihov zajednički kandidat za gradonačelnika je Darko Bulatović iz SNS-a.

Kako su rekli na potpisivanju, sporazum je okviran i tek slede aneksi koji će detaljnije definisati "podelu odgovornosti".

U ovom koalicionom sporazumu date su samo najgrublje konture vlasti koja će biti u naredne 4 godine, a aneksima ovog koalicionog sporazuma biće definisan ostatak podele odgovornosti u funkcionisanju Grada Niša - rekao je nosilac liste SNS Zoran Perišić.

On kaže da je dogovoreno da se u narednom mandatu "razgovara o ljudima, a ne o strankama".

Dogovorili smo se da ćemo podržavati kandidate koji su i van stranaka, ali su se do sada u svom radu iskazali kao stručnjaci za neku oblast ili kao sposobni za rešavanje problema - rekao je Perišić.

sporazum-foto-JV Niš uskoro i zvanično dobija vlast; foto: JVU ime Gradskog odbora SNS-a sporazum je potpisao novi poverenik Zvezdan Milovanović, inače direktor niške TV “Kopernikus”, ispred SPS-a Žarko Ranković i Nikola Savić ispred SRS-a.

Za socijaliste je ovo takoreći nastavak saradnje započete 2012. godine.

Mi smo se trudili da i u prethodnom mandatu damo značajan doprinos razvoju grada koliko je naša politička snaga omogućavala. Trudićemo se da i u narednom periodu našu snagu usmerimo na rešavanje problema naših sugrađana i poboljšanje životnog standarda otvaranjem novih radnih mesta - rekao je Ranković.

Srpska radikalna stranka je prvi put od osnivanja dobila mogućnost da bude deo vlasti u Nišu, a s obzirom na kritike SNS koje su stizale iz štaba radikala u Nišu prethodne 4 godine, mnoge čudi današnje potpisivanje koalicionog sporazuma. Ipak, lider niških radikala Nikola Savić kaže da Niš ima "milion problema i da njihovo rešavanje zahteva učešće svih".

Što se nas iz Srpske radikalne stranke tiče mi smo ubeđeni da možemo dati kvalitetan i važan doprinos u rešavanju problema. Nadamo se da ćemo, iako činimo najmanji deo paketa koalicije, biti prepoznatljivi u vršenju vlasti u ovom gradu - rekao je Savić.

Inače, predizbornom koalicijom je definisano da listu oko SNS-a čine i SDPS, PUPS, Pokret socijalista i Ujedinjena seljačka stranka, a SPS ima predizborni dogovor sa Jedinstvenom Srbijom. Kako je rekao novi šef Odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Zoran Perišić, novoformirana koalicija ima podršku 45 odbornika.


Zasada poznata podela većnika

O kadrovskim rešenjima nije bilo puno reči prilikom potpisivanja sporazuma. Kandidat za gradonačelnika Darko Bulatović je rekao da će se obratiti kada se i formira izvršna vlast, a poznato je da će SNS imati 6 većnika, SPS 2 i SRS 1.

Predlog socijalista za te funkcije su Saša Živić i Jelena Mitrovski, ali da li će oni i sesti u većničke fotelje odlučiće Bulatović. Radikali će za gradskog većnika predložiti predsednika niškog odbora stranke Bojana Krstića, profesora razredne nastave.

O pomćnicima gradonačelnika, kojih ukupno može da bude 5, zasada se, kako je rekao Ranković, nije razgovaralo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Зоран Васиљевић

    22:55 // 6. 7. 2016.

    Дарко Булатовић ће бити градоначелник Ниша, а то је јавна личност на врло високој позицији. У јавном је интересу да се зна која је дијагноза на основу које је булатовић постао војни инвалидски пензионер? И, уопште, како може војни инвалидски пензионер да буде градоначелник?

  • Opa

    11:10 // 4. 7. 2016.

    Hteo bih da ponovim : moga glasa više niko dobiti neće. Možda je bezvredan, ništavan, bitan ili ne, on je moj. A ja ga ne dam jer je deo mog obraza i ne ide za večeru i fotelju.

  • dr Jakov Zlatar

    08:15 // 4. 7. 2016.

    Nišu se ponavljaju najgore devedesete.Radikali oba krila, socijalisti i bivši arkanovi saborci, uspeli su u svojim namerama, prevarili su veći deo glasača, koji su poverovali u navodnu svadju izmedju njih i u priču Igora Novakovića da se posvadjao sa SPS-om.Bog nek nam je u pomoći-

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: