Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 9. 11. 2023.

| Politika

SNS, SPS i lokalni pokret predali liste kandidata za lokalne izbore u Leskovcu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Leskovac
Za sada tri liste u izbornoj trci; foto: M. M.

Listu Srpske napredne stranke u Leskovcu za lokalne izbore opet predvodi Goran Cvetanović, visokopozicionirani član naprednjaka i dugogodišnji prvi čovek Leskovca. SNS je prvi predao listu u tom gradu, a za njima i Socijalistička partija Srbije i lokalna lista "Svi za jednog, jedan za sve - dr Aleksandar Rangelov". Opozicija okupljena oko protesta "Srbija protiv nasilja" u Leskovcu će ići u dve kolone.

Naprednjaci u najvećem gradu Jablaničkog okruga na izbore izlaze u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom Srbije, Partijom ujedinjenih penzionera i Srpskom radikalnom strankom, pod zajedničkom listom “Aleksandar Vučić - Leskovac ne sme da stane“.

Ipak, od 75 kandidata za odbornike, samo dva nisu članovi SNS-a - Gordana Savić iz SDPS-a koja se nalazi na 3. mestu liste i radikal Predrag Savić na 50 mestu.

PUPS nema svoje predstavnike na listi.

PUPS nema ni jednog kandidata na listi, ali penzioneri su oni koji su stvorili ovaj Leskovac i ovu Srbiju, to je snaga, izdržali su najteža vremena kad je bilo kritično. Zato želimo saradnju sa njima. Izbori koji će biti održani 17. decembra su odlučujuće pitanje naše zemlje, našeg grada, naših sugrađana - rekao je Cvetanović na predaji liste.

Na listi je skoro 50% žena, a kako su se pohvalili u SNS-u, 48 kandidata je sa visokim obrazovanjem, 10 kandidata ima više obrazovanje, 15 kandidata je sa srednjom stručnom spremom, a dva kandidata su penzioneri.

Najviše ima profesora, lekara i ekonomista.

Za naprednjacima listu su predali, kao i u većini mesta u zemlji, socijalisti sa svojim koalicionim partnerima iz Jedinstvene Srbije.

Prvi na listi je višegodišnji predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović, predsednik Gradskog odbora JS-a Nenad Filipović je odmah iza njega, na 3. mestu je Žikica Nestorović, dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, a na listi je i narodna poslanica Tatjana Jovanović.

SNS i SPS činili su do sada vlast u Leskovcu, a da dobiju većinu i u novom mandatu pokušaće da ih spreči opozicija koja će izaći u više kolona.

Prvu opozicionu listu predvodi Aleksandar Rangelov, čije udruženje građana izlazi samostalno na lokalne izbore pod imenom "Svi za jednog, jedan za sve - dr Aleksandar Rangelov".

Lista im je prihvaćena i nalaziće se na trećem mestu na glasačkom listiću.

U numerologiji broj 3 predstavlja trojstvo. Sveto trojstvo čine: Otac, Sin i Duh sveti. Trojstvo čoveka čini vibraciju uma, duha i tela, tri celine od kojih je sastavljen svaki čovek - kažu iz tog Udruženja.

Nakon predaje te liste, sa nje se povukao jedan od kandidata Milovoje Grujić, a sa te liste mu se zahvaljuju na kratkoj i poučnoj saradnji, a sve one koji nisu zadovoljni rangiranjem, pozivaju da bez ikakvog ustručavanja mogu da se povuku ako to žele.

Stranke koje su okupljene oko protesta "Srbija protiv nasilja" izaći će u dve kolone - koalicioni sporazum potpisali su leskovački odbori Pokreta slobodnih građana i Narodnog pokreta Srbije, kao i lokalna Grupa građana "Za Leskovac zajedno" koju predvodi kandidat za gradonačelnika Nenad Zdravković.

Druga lista još nije ozvaničena, ali prema najavama činiće je SSP, DS i Srbija centar.

Izbori su zakazani za 17. decembar, a liste mogu da se predaju do 26. novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    22:47 // 9. 11. 2023.

    A potpisi sakupljeni na silu, od zapošljenih preko stranke, od ucenjenih, od sirotinje. Na ulici bi ih narod popljuvao da im potraže potpis.

  • stefan

    16:49 // 9. 11. 2023.

    Gde ste meskovi botovi? Spavate? Ili nisu stigle smernice iz centrale? Toliko ste nepismeni da sami ne možete da smislite neku "pohvalu" ccc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: