Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 7. 10. 2016.

| Politika

SNS Vranje: Zdravstveni centar pred bankrotom

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Zdravstveni-centar-Vranje-foto-i.m..jpg
Naprednjaci optužuju menadžment za rasipništvo i neodgovornost; foto: I.M.

Savet za zdravstvo vranjskih naprednjaka navodi da, i pored blokade računa, Zdravstveni centar nenamenski troši sredstva, a da je zapošljavanje još preko 80 radnika put ka bankrotu. U Zdravstvenom centru zasad bez komentara.

Još niz optužbi naprednjaci su u svom saopštenju izneli na sam rad Zdravstvenog centra i na njegov menadžment, pozivajući se na podatke kontrole nenamenskog trošenja sredstava od strane vranjske Filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

Kako se navodi u saopštenju, ova zdravstvena ustanova je u periodu od 2013. do 2016. godine nenamenski potrošila više od 340 miliona dinara.

Samo u prvom tromesečju 2016. godine Zdravstveni centar je nenamenski potrošio 58 miliona dinara, što je i utvrđeno kontrolom RFZO-a – kažu naprednjaci.

Navode da i pored ove “finansijske dubioze” i činjenice da je račun Zdravstvenog centra preko 150 dana u blokadi sa preko 30 miliona dinara, menadžment nastavlja da urušava sistem zdravstvene zaštite u gradu.

Kao da i to nije dosta, pa su upravitelji ZC ovih dana primili u radni odnos preko 80 radnika na neodređeno vreme, što će sigurno dovesti do totalnog kolapsa i finasijskog bankrota. Ovakvim nedomaćinskim poslovanjem menadžmenta sunovrat vranjskog zdravstva je izvestan, a zdravstveni bilten Vranjanaca će biti još gori, što i pokazuju zvanične statistike – navodi se u saopštenju SNS-a.

Sa druge strane, iako smo pokušali da dobijemo odgovore iz Zdravstvenog centra na optužbe naprednjaka, u toj ustanovi tradicionalno odbijaju da odgovore na novinarska pitanja, pa se pretpostavlja da će, u njihovom maniru, na ove optužbe takođe odgovoriti saopštenjem za javnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ovca za šišanje

    16:30 // 7. 10. 2016.

    Савет за здравство СНС-а?! Посаветујте ви оног вашег да се лепо јави чика доци, није хумано да се овако мучи!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: