Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 3. 10. 2012.

| Politika

SNS demantuje Perišića

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Momir Stojanović
Momir Stojanović

Okružni odbor Srpske napredne stranke u Nišu ne stoji iza izjava gradonačelnika Niša Zorana Perišića u vezi malog broja žena u gradskoj vlasti, piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Momir Stojanović.

U saopštenju se navodi da se stranka "javno ograđuje" od Perišićevih izjava i izvinjava "svim majkama, ženama i pripadnicma lepšeg pola". saopštenje SNS Niš

- Okružni odbor SNS se javno ograđuje od izjave aktuelnog gradonačelnika Niša, Zorana Perišića, jer to nije stav stranke. Dokaz tome je veliki broj angažovanih žena u lokalnim samoupravama u kojima SNS vrši vlast i u izvršnoj vlasti na republičkom nivou - piše u saopštenju.

Reč je o izjavi Zorana Perišića, inače predsednika Gradskog odbora u Nišu, objavljenoj u jučerašnjem tekstu Blica "Nišem gazduju samo muškarci" u kojoj je on pojasnio da su "muškarci bili aktivniji u SNS".

- Nismo hteli zbog ključa ili neke puke kvote da stavljamo žene koje to nisu zaslužile jer nisu bile dovoljno vredne i aktivne u stranci. Ipak, da bismo makar malo napravili ravnotežu, imenovaću ženu za jednog od svojih 5 pomoćnika - izjavio je Perišić.

Zoran Perišić tekst iz Blica Inače, kako su Južne vesti već ranije pisale, u Gradskom veću Niša nema nijedne žene, dok gotovo da ih nema ni među načelnicima Uprava ili direktorima preduzeća i ustanova.

U Nišu je na vlasti koalicija SNS, partija okupljenih oko SPS, URS i DSS. U opoziciji su DS i LDP.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lidija Perovic

    14:45 // 4. 10. 2012.

    Tačno je ono što je rekao Perišić...nema dovoljno žena iz SNS-a koje su angažovane u radu po upravama i po nekim javnim funkcijama!
    To ne znači da ih nema i da ne postoje ali da bi trebalo zbog opšteg uspeha da ih bude-trebalo bi!
    Nadam se da će ova greška biti ispravljena uskoro....ili pak nakon sledećih izbora!
    I među pripadnicama nežnijeg pola postoje sposobne i odgovorne osobe!

  • realan

    10:35 // 4. 10. 2012.

    Ja predlazem svoju baba Javorku, zena je starijw generacije ali je dobro odradila kampanju u svom kraju, bistreci politiku po komsijskim kucama, uz kaficu.
    Polu pismena je pa garantujem da ce se snaci i uklopiti u sivilo ove vlasti.
    P.S. Zeli da uci i napreduje uz upola manji honorar

  • kurir- insajder!!!

    10:28 // 4. 10. 2012.

    Gosp.Urednice cini mi se da ste ispustili neke stranke iz koalicije,falii vam Nova Srbija i Narodna partija u tekstu. Cisto iz dobre namere i da sve bude transparentno! Neka narod zna ko sve cini vlast a i neka gleda ko kako u toj vlasti radi,ciji su direktori u pojedinim firmama i kako se ponasaju! Jedino tako skroz otvoreno moze se videti ko muti a ko sluti,nevolju za ovaj grad!!! Pozz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: