Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 31. 8. 2017.

| Politika

SNS formirao novu odborničku grupu u Medijani, sprema se Krstićeva smena?

Autor:S. Marković, A. StankovIzvor:Južne vesti
800x600-opstina-medijana-okt2014
Vrelo u Medijani; foto: JV arhiva

Dok u Demokratskoj stranci kažu da je Srpska napredna stranka zbog unutarstranačkih sukoba rešila da formira novu odborničku grupu u Skupštini niške Opštine Medijana, prvi čovek naprednjaka u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da se radi "o jačanju odborničke većine". Iako se spekuliše da bi to značilo i smenu aktuelnog predsednika Opštine Milana Krstića, on to nije želeo da komentariše.

SNS je do sada imao 9 odbornika u Medijani, a sada ih ima 11, jer su im se priključila dva bivša odbornika Demokratske stranke. SNS Medijana-Aleksandar Vučić, ime je, kaže Milovanović, nove odborničke grupe koja će 5. septembra na Skupštini ocenjivati dosadašnji rad Opštinskog veća. Međutim, iako bi negativna ocena ove odborničke grupe, koja u koaliciji sa SPS čini većinu, mogla da znači i Krstićevu smenu, Milovanović kaže da to nije namera i da je ideja samo “jačanje odborničke većine.”

To oko smene Krstića su samo spekulacije. Videćemo šta je. Niko nije nezamenljiv. Ovo je samo jačanje odborničke većine. U statutima svih stranaka, obaveza odborničkih grupa je da kontrolišu opštinske ili gradske strukture - rekao je Milovanović.

800x600-medijana-krstic-jv-arhiva Da li se Krstiću sprema smena?; foto: JV arhiva Ni sam Krstić nije želeo da komentariše navode o njegovoj smeni, jer, kako je rekao “odborničke grupe nisu u njegovoj nadležnosti”.

Formiranje odborničkih grupa nije u nadležnosti predsednika gradske opštine, tako da sa ove pozicije ja ne mogu da komentarišem ovo pitanje - rekao je Krstić.

Podsetimo, na izborima u proleće 2016. godine u ovoj opštini najviše mandata je dobila Srpska napredna stranka - 10, zatim Koalicija “Niš, moj grad” - 6, Dosta je bilo - 5, SPS - 3, Iskreno za Niš - 2 i DSS-Dveri - 1. Vlast su formirale SNS i SPS uz podršku dva odbornika Grupe građana "Iskreno za Niš", koju su i formirali članovi SNS Momir Stojanović i Srđan Aleksić. Aleksić je za ovu podršku "nagrađen" i mestom zamenika predsednika Skupštine u Medijani.


U novoj odborničkoj grupi i dvojac iz DS-a

U novoj odborničkoj grupi, naći će se i 2 nekadašnja opštinska odbornika iz Demokratske stranke koji su u opštinski parlament ušli na listi koalicije "Niš, moj grad". Predsednik Gradskog odbora demokrata Miodrag Stanković kaže da su oni iz stranke isključeni još jula ove godine.

Sukob u Opštini Medijana eskalirao je jula meseca, konkretno unutar odborničke grupe SNS i tada su kontaktirani sa njihove strane i odbornici DS da uđu sa njima u koaliciju i smene grupu funkcionera iz SNS. Međutim, naš stav je jasan: sa SNS nema saradnje. Ipak 2 odbornika DS su, želeći da budu vlast, izašli iz odborničke grupe DS, zbog čega su isključeni iz stranke - rekao je Stanković.

Kako novinari Južnih vesti nezvanično saznaju, radi se o odbornicima Katarini Delčev i Nebojši Kociću.

Inače, s obzirom na to da je odbornička grupa DS u Opštini Medijana imala 3 odbornika, odlaskom ovog dvojca, demokratama je u ovoj Opštini, ostao jedan predstavnik.

I prvi čovek "Dosta je bilo" u Skupštini Medijane Dejan Sovrlić kaže da naprednjaci u ovoj Opštini imaju dve frakcije i da je i odbornicima ovog pokreta nuđeno da postanu deo vlasti.

U Medijani, drugoj najvećoj opštini u Srbiji je definitivno pukla tikva. DJB ostaje dosledan, naši odbornici nisu pristali da budu deo te igre iako su pozivani, nuđene im benificije i dobit ukoliko podrže "pravu stranu". Mi ostajemo na pravoj strani i i dalje se zalažemo za promenu sistema - napisao je Sovrlić na svom Fejsbuku.

Prema nezvaničnim informacijama dve frakcije naprednjaka u Medijani su ona koja je u izvršnoj vlasti na čelu sa Krstićem i njegovim saradnicima i ona koja naprednjake predstavlja u parlamentu. Navodno se zbog toga i očekuje žučna rasprava na sednici koja bi trebalo da bude 5. septembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • guska

    12:01 // 3. 9. 2017.

    Koliko smo mi jadni kad nam rukovodi politikom grada jedan izgubljeni Zvjezdan

  • milisav

    22:06 // 1. 9. 2017.

    Još jedno,u velikom nizu kadroviranja. Uobičajeno, savim normalno. Za njih. A, da li li se u takvoj atmosferi može raditi? Ne može. Ne može, sve dok ih nešto žulja, sve dok se duduci od politike ne razmeste, sve dok obraze svoje umesto zadnjica ne smeste, onako, da im se familije ponose. Nušićevski.

  • Marina

    20:37 // 1. 9. 2017.

    Gradsku Opstinu Medijana treba da vode sposobni,mladi ljudi koji ce svojom energijom da pokrenu bolje projekte za unapredjenje zivota na toj teritoriji...

    • Kaljari

      06:37 // 2. 9. 2017.

      Gradske opstine treba ukinuti,jer sluze za udomljavanje stranackih kadrova!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: