Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 3. 3. 2020.

| Politika

SNS i DS se udružili u Blacu i smenili predsednika Skupštine

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
blace
Nestabilna većina u blačkoj skupštini; Foto: Lj. M.

Na vanrednoj sednici Skupštine Blaca, koju je zakazala zamenik predsednika Nevena Pešić, došlo je do prekomponovanja vlasti i smene predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića koji je do nedavno podržavao SNS, a pre desetak dana postavljen je za jednog od kordinatora SPS-a. Za smenu je glasalo 13 od 25 odbornika, od kojih su 9 iz Srpske napredne stranke, 2 “odbegla” odbornika Demokratske stranke i po jedan iz SPS-a i DSS-a.

Na istoj sednici izabran je novi predsednik Skupštine Zlatko Dimitrijević iz SNS-a, a neposredno pre početka sednice, predsednik Opštine Milan Ćurčić smenio je svoje pomoćnike Zorana Jozića (iz SNS prešao u SPS) i Miroljuba Markovića (iz DS prešao u SNS).

Predsednik Ćurčić nije želeo da komentariše iznenadne smene svojih najbližih saradnika, osim da je u pitanju politika.

Nema tu nekog posebnog objašnjenja, to je politika. Oko smene predsednika Skupštine nemam šta da kažem, osim da je to posao predsednika i njegovog zamenika. Većina odbornika je odlučila da se smeni i ja nemam šta tu da dodam – prokomentarisao je kratko Ćurčić za Južne vesti.

Iako je gotovo nemoguće tačno odrediti ko je od odbornika u kojoj stranci, jer je većina najmanje po jednom menjala stranačka obeležja tokom prethodnih godina, nekadašnji predsednik Opštine, sada odbornik i aktuelni predsednik Demokratske stranke Nebojša Milosavljević kaže da je u pitanju politička igra unutar zavađenih frakcija Srpske napredne stranke u Blacu, kako bi se zauzeli bolje pozicije pred predstojeće izbore.

Radi se o ljudima koji misle da je politika najbolji biznis i najbolja privredna delatnost u Srbiji. To su oni koji ništa ne znaju da rade, već samo da manipulišu i da lažu narod zarad opstanka na vlasti – rekao je Milosavljević.

On kaže da će DS, na čijem je čelu, aktivno raditi na bojkotu predstojećih izbora i očekuje da to bude i politika vrha stranke.

Inače, poslednjeg dana februara nije održana redovna, ranije zakazana sednica Skupštine Blaca, jer nije bilo kvoruma, a aktuelna vlast je tu sednicu okarakterisala kao mogući “puč” na kojoj bi se promenila vladajuća većina.

Inače, većina u Skupštini Blaca je prethodnih godina imala dosta promena, od istupanja odbornika iz SNS do vraćanja istih preko ostavke predsednika Opštine i raspuštanja Opštinskog odbora SNS 2017. godine.

Navodno, dve struje naprednjaka nisu uspele da pronađu zajednički interes, zbog čega je sredinom 2018. godine intervenisao i sam vrh naprednjaka, nakon čega je tadašnji predsednik Opštine Jozić, podneo ostavku, ali i dobio podršku pojedinih odbornika.

Zanimljiva je i činjenica da su, od 25 odbornika sadašnje Skupštine, bar 20 njih bivši članovi DS-a koji su, pre ili kasnije, promenili stranku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • X

    22:02 // 3. 3. 2020.

    Ds i savez za srbiju u Blacu ne postoje vec rade za Sns sada su to i dokazali!

  • Stojko

    20:11 // 3. 3. 2020.

    Prilika je pitati, po ko zna koji put, i ne samo u Blacu, već u celoj Srbiji - Kada će MANDATI PRIPADATI STRANKAMA, A NE POJEDINCIMA !?

  • Jovan Blace

    18:18 // 3. 3. 2020.

    Samo par ispravki na tekst:
    naime, za smenu nije glasao niko iz SPS-a, već 7 iz SNS-a, 5 iz DS-a (odbornička grupa “Blace Moja Kuća”) i jedan iz DSS-a...

    Takodje, gospodin Milosavljević nije odbornik, ali je svakako na čelu DS-a u Blacu. I nije niko odbeg’o iz DS-a već su radili po nalogu svog šefa

    Ostalo je sve tačno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: