Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 28. 4. 2024.

| Politika

SNS i koalicione stranke prvi predali listu za lokalne izbore u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Predaja liste SNS, SPS, koalcija
Sakupljeno oko 1.500 potpisa; foto: N. P.

Njih 17, predvođeni nosiocem liste Dragoslavom Pavlovićem (SNS), koji čine listu "Aleksandar Vučić - Niš sutra" koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke u nedelju u 2 sata posle ponoći predali su Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu potpise kojim se kandiduju za predstojeće lokalne izbore koji su 2. juna. Pavlović kaže da je sakupljeno oko 1.500 potpisa što je skoro duplo manje nego 2020. godine, a dodaje da veruje u pobedu liste koja nosi naziv predsednika Republike. SPS prvi put u istoriji nije većinska stranka, kaže drugi na listi Igor Novaković, ali jeste zadovoljni koalicioni partner.

predaja potpisa GIK, foto np Potpisi predati oko 2 sata posle ponoći; foto: N. P. Nakon što je potpisan koalicioni sporazum između predstavnika Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda, Jedinstvene Srbije, Srpske radikalne stranke, Pokreta socijalista i Srpske stranke Zavetnici, usledilo je sakupljanje potpisa.

Nešto preko 1.500 imamo danas. To se prikupilo u roku od nekoliko sati što je dokaz da veliki broj Nišlija podržava našu koaliciju i politiku. Veliki broj Nišlija veruje ovoj politici. Nadam se da ćemo uspeti, hrabro ćemo se boriti i pobediti na izborima - rekao je prvi na listi Dragoslav Pavlović.

dragoslav pavlovic, sns, foto np Prvi na listi - Dragoslav Pavlović; foto: N. P. To je skoro duplo manje potpisa nego 2020. godine kada je SNS sam predao 3.050 potpisa. Tada su prvo troje na listi bili aktuelna gradonačelnica Dragana Sotirovski i nekadašnji gradonačelnici Darko Bulatović i Zoran Perišić kojih sada nema na listi.

Radi se o širokoj, patriotskoj koaliciji, o jednom skupu stranaka i dobrih ljudi koji će se boriti u narednom periodu i pobediti na predstojećim lokalnim izborima u Nišu. Radi se o novoj energiji i da ćemo u narednom periodu da probamo na pravi način Niš podignemo i da aktivirajući nove kadrove, a ne zaboravljajući ljude koji su zaslužni za stranku i ostavili dobar pečat, da Niš dostigne nove visine. Mi smo u koaliciji kao najbrojnija partija neko ko će da proba da predstavi naziv naše liste koja nosi naziv našeg predsednika Republike. To nam je posebna čast - rekao je Pavlović.

gik, predaja potpisa sns, sps, kolacija, foto np Na listi bez Dragane Sotirovski, Darka Bulatovića, Zorana Perišića,...; foto: N. P. Odmah iza Pavlovića, u vrhu liste su predsednik niških socijalista Igor Novaković i lekar niške Kardiohirurgije Milan Lazarević.

Ovo je novo iskustvo za SPS, prvi put u istoriji SPS-a koja je duža od 30 godina, mi nismo većinski partner i ne izlazimo sami na izbore nego u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i ostalim partnerima. Ovi izbori prevazilaze lokalni karakter jer ovo nije lista samo za Niš, već i za Srbiju sutra. Ovim izborima određujemo i trasiramo put Niša u sledeće četiri godine. Potpuno je logično jer je Vlada koja treba da se formira i koju će činiti SNS, SPS i manjinski partneri jeste Vlada koja će biti sledeće četiri godine. U ovakvom političkom sistemu i izbornom sistemu, logično je da Niš sastavi istu Vladu. Da se ne bi desilo da ovde bude druga politička opcija, a u Beogradu druga. Tada bi Nišlije trpele sledeće četiri godine - upozorava Igor Novaković.

igor novakovic, sps, foto np Drugi na listi - Igor Novaković; foto: N. P. On kaže da se nada da će koalicija "Niš sutra" da se bori za sve ono što je zapisano u strategiji razvoja.

Prvo za ekonomsku stabilnost Niša, drugo za socijalnu pravdu svih građana Niša, da se Niš ubrzano i ekonomski razvija, da nastavimo put kojim je Niš išao poslednjih 12 godina. Idemo zajedno jer su svi naši zahtevi, inicijative ispoštovani. Mi smo zadovoljan koalicioni partner. Bez problema smo se masivno odazvali pri prikupljanju potpisa. Ova lista sigurno pobeđuje - uveren je Novaković.

Gradska izborna komisija ima 24 sata da pregleda listu i potvrdi da li će ova koalicijia na glasačkom listiću 2. juna biti prva u Nišu.

sns, sps, koalcija, predaja potpisa, foto np GIK ima 24 sata da pregleda potpise; foto: N. P.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gaca sos ni

    11:47 // 29. 4. 2024.

    Nase sudstvo je katastrofa.I on i Dzunic imali krivicne za malverzacije u ED Nis,i sve se zataskalo.Sada slusa i tapse.

  • Ivana

    10:44 // 29. 4. 2024.

    Da li će i perjanice Nenada Stankovića, poput Svetlane Mitić odlepršati? Potrebna je sveža krv i gospoda. Ako takvih ima u redovima SNS-a ili opozicije.

  • Aleksandra

    08:08 // 29. 4. 2024.

    @PetarSNS
    Tvrđava neuređena, pijaca Boško Buha katastrofa, i dalje najlepši park je park Svetog Save. A sama Sotirovska je pokondirena tikva prosečnih sposobnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: