Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 29. 4. 2024.

| Politika

SNS i u svih pet niških opština prvi na izbornim listićima

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Glasanje, izbori, glasačka kutija
SNS prvi na svim opštinskim listama; foto: Aleksandar Kostić

U svih pet opština Niša na glasačkom listiću gde će Nišlije i Nišlijke glasati za odbornike skupština svojih opština, prvi na listi biće Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima i imenom Aleksandra Vučića, potvrdila je Republička izborna komisija. Nosilac liste u Medijani je doktorka Dragana Radović-Janošević, u Paliluli i Panteleju prvi na listi su aktuelni predsednik i predsednica opština Bratislav Vučković i Nataša Stanković, u Crvenom Krstu nosilac je predsednik Skupštine Dragan Stanković, a u Niškoj Banji kardiolog Tomislav Kostić.

Kao i za izbore na nivou grada, članovi SNS-a su prvi sakupili potpise i svojim izbornim komisijama predali liste. Akcije prikupljanja potpisa počele su prošle nedelje, uz učešće radnika javnih preduzeća iz SNS-a, a ubrzo su svi opštinski odbori sakupili potpise.

Zajedničko svima je da svi imaju ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića u imenu liste i da su svi predavali potpise noću, između subote i nedelje, a neki su to radili uz baklje i zastave, a drugi u mirnijoj atmosferi.


Medijana - prva na listi nije predala poptise

medijana sns, predaja liste 3 SNS i u Medijani prvi predao potpise; foto: SNS Medijana Niš Nakon što je veliki broj građana u rekordnom roku pružio podršku svojim potpisima, kažu iz SNS Medijana, predstavnici Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, zajedno sa koalicionim partnerima, predali su Opštinskoj izbornoj komisiji listu "Koalicija: Aleksandar Vučić - Medijana sutra".

Oduševljeni smo jer je u samo nekoliko sati prikupljen veliki broj potpisa podrške naših sugrađana. Ovaj uspeh je rezultat predanog rada i posvećenosti svih nas, jer će naša lista u ovakvom sastavu doprineti još snažnijem napretku naše opštine - kažu.

Prva na listi je Dragana Radović-Janošević, ginekolog i član Naučno-stručnog veća Univerziteta, a koja je četvrta na listi za odbornike Skupštine Grada. Ona nije bila na predaji potpisa, ali bili su aktuelni predsenik Opštine i treći na listi Nebojša Kocić, kao i odbornik Uroš Radulović i direktorka Vodovoda Tamara Milić koja nisu na listi.

Na listi od 27 imena su i Igor Jovanović iz SPS-a, potom nekadašnji većnik koji je bio poznat po lažnoj biografiji Bojan Cvetković (SNS), Mima Živković (SNS) koja nije ispunjavala uslove za rad u Kabinetu predsednika Opštini pa je 2018. dobila otkaz i Igor V. Novaković (SPS), kao i Ivan Grmuša (SNS), direktor Zavoda za urbanizam Niš.

Kompletnu listu možete videti OVDE.


Pantelej - uz baklje i zastave ispred Doma za nezbrinutu decu

Obaveštenje da su predali potpise u noći između subote i nedelje Opštinski odbor Srpske napredne stranke Pantelej objavio je videom na Instagramu. Noseći zastave Srbije, SNS-a, SPS-a i Srpske radikalne stranke, uz baklje i transparent "Aleksandar Vučić - Pantelej sutra", što je ime liste, nekoliko desetine okupljenih došlo je do Opštinske uprave Panteleja pored koje se nalazi i Dom za nezbrinutu decu "Duško Radović".

Potpise članovima Komisije predao je Saša Novićević, predsednik Skupštine Panteleja i predsednik Opštinskog odbora SNS-a, koji je treći na listi. Prva je aktuelna predsednica Nataša Stanković (SNS), a drugi je član SPS-a Aleksandar Jocić.

Lista ima 23 imena, a devetoro nije iz SNS-a. Celu listu možete videti OVDE.


Palilula - stara, poznata imena na čelu sa predsednikom Opštine

Palilula, SNS Prvi predali potpise i u Paliluli; foto: SNS Listu od 25 imena SNS-a, SPS-a i drugih koalicionih partnera predvodi aktuelni predsednik Opštine Bratislav Vučković (SNS), nekadašnji član Pokreta Snaga Srbije, G17, URS-a i bivši većnik za planiranje, izgradnju, urbanizam i energetiku.

Drugi na listi je član SPS-a od 1993. godine Srđan Vasković, član Gradskog veća u mandatu Miloša Simonovića (DS). Tu su i penzioner Miodrag Stojiljković (SNS), aktuelni predsednik Skupštine Nikola Božić (SNS) koji je bio hapšen zbog sumnje da je učestvovao u proneveri oko 1,3 miliona dinara iz kase Opštine Palilula, kao i većnik Lazar Dinić (SNS).

Kompletnu listu možete videti OVDE.


Crveni Krst - na čelu kolone predsednik Skupštine

Predaja potpisa u Crvenom Krstu Predaja potpisa u Crvenom Krstu; foto: SNS Prvi na listi "Aleksandar Vučić - Crveni Krst sutra" je Dragan Stanković, predsednik Skupštine ove opštine i predsednik Opštinskog odbora SNS-a. Iza njega je novinarka Belamija i portparolka SPS-a Dragana Radivojević, a slede aktuelni predsednik Opštine koji iza sebe ima dva mandata Miroslav Milutinović (SNS).

Na listi ima 21 imena gde samo petoro nije iz SNS-a, a kompletnu listu možete videti OVDE.


Niška Banja - kardiolog predvodi listu

Direktor Tomislav Kostić Prvi na listi SNS-a u Niškoj Banji Tomislav Kostić; foto; JV/J. A. Prvi na listi "Aleksandar Vučić - Niška Banja sutra" je Tomislav Kostić, internista-kardiolog iz Niša sa dugogodišnjim iskustvom i aktuelni predsednik Skupštine Niška Banja.

Drugi na listi je član SPS-a Miloš Nikolić, diplomirani pravnik, a treći aktuelni predsednik Opštine Dušan Živković, čija biografija na zvanišnom sajtu Opštine nije dostupna jer "Stranica nije pronađena!".

U Niškoj Banji je i najkraća lista, sa samo 19 imena, a petoro nije iz SNS-a.

Kompletna lista je OVDE.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    07:20 // 30. 4. 2024.

    Tako je,uvereni su da su samim izlaskom vec pobednici,a ostalo je formalnost,a onda 4 godine lagodnog zivota i naravno,bas ih briga za pucanstvo i tvrdjavu kojoj otpada kamenje...steta sto ce im neko pomrsiti racune,neki 3 sv rat ili V.Albanija,pa ce morati da brane mandate...

  • Hranislav prvi u selu

    21:53 // 29. 4. 2024.

    Jednostavno previše zla su naneli svima ! Vreme je da ih sve pošaljemo u političku prošlost. SNS je jedna velika SEKTA

  • Torpedo

    19:22 // 29. 4. 2024.

    Imena, ponasanje i samouverenost ovih nenarodnih kandidata nam govore, da uz ogromnu kradju, na raznorazne nacine, veruju da ce i dalje puniti dzepove i gledati svoj interes!
    A, za Vas, sto ce te trcati, sabajle da ih glasate ih mnogo zabole! "Oni se vama, nepismenima i zaludelima i obracaju, da im date mandat da nista ne rade i uzivaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: