Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 25. 3. 2024.

| Politika

"SNS je vojska koja će dobiti nalog da ne ide na odmor, a samo Oskar zna datum izbora u Nišu"

Autor:Sonja Vidojković, Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti

Ni vlast ni opozicija ne znaju kada će biti održani lokalni izbori u Nišu, ali je jedno sigurno - biće usred leta. To zna samo jedan čovek, Aleksandar Vučić, rekla je narodna poslanica Jelena Milošević u emisji Južnih vesti. Njen kolega iz skupštinske klupe Đorđe Stanković, smatra da je to jedan od pokušaja vlasti da do promena ne dođe. Iako svog kandidata za gradonačelnika ne otkrivaju, ujedinjena niška opozicija smatra da ima šansu da odnese pobedu na izborima u Nišu.

Lokalni izbori u Nišu sigurno neće biti održani kad i beogradski jer gradonačelnica Dragana Sotirovski nije podnela ostavku. Ako sve bude regularno, najraniji datum za održavanje lokalnih izbora je 9. jun, a najkasniji 1. septembar.

Izbori usred leta su pokušaj Srpske napredne stranke da ne dođe do promena, smatra poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković. Ističe da bi jedina poštena stvar koju je Sotirovski mogla da uradi bila ostavka i da je sada pitanje legitimiteta izbora dovedeno u pitanje.

Najmanje što su mogli da urade je da raspišu izbore u isti dan. To se nije desilo zato što oni žele da batinaše i one koji organizuju izbore, taj dan prebace iz Beograda u Niš i Novi Sad jer su im to dva žarišta koja trenutno imaju i da na taj način spreče promenu vlasti - izjavio je Stanković.

Kaže da opozicija ne može da spreči građane da ne odu na odmor i budu u Nišu da bi glasali već da ih “zamole”, ali da Srpska napredna stranka to može.

SNS je vojska koja će dobiti nalog da ne ide na odmor - kaže Đorđe Stanković.

Narodna poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević kaže da termin održavanja lokalnih izbora zna samo jedan čovek.

U ovom trenutku samo veliki Oskar zna kada će biti. O izborima odlučuje Aleksandar Vučić. Taj izborni inženjering zavisi od razdvojenih izbora jer ne možete ljude koji glasaju u Žitorađi da dovedete u Niš. Mi u Nišu dobijamo svaki drugi dan jednog novog stanovnika iz Žitorađe. On dobija izbore tako što menja građane - kaže Milošević.

Komentarišući istraživanje koje je pokazalo da bi SNS i SPS na niškim izborima osvojile bi 44,2% glasova, Stanković kaže da ono nije važno već da je ključno kako će se zvati lista. Kada bi lista bila bez imena Aleksandar Vučić, ponavlja, oni ne bi bili ni blizu tog procenta.

Opozicija je konsolidovana i bez obzira na istraživanja šansa za promenom u Nišu postoji. Važno je da izazovemo jednu vrstu referendumskog osećaja - ističe Stanković.

Kako će se zvati zajednička lista niške opozicije i ko je kandidat za budućeg gradonačelnika, narodni poslanici i dalje ne otkrivaju.

Mi uveliko razgovaramo, mi smo ozbiljni ljudi, međutim, budući da najveća stranka ne izlazi sa tim zašto bismo mi. Ko god da bude nosilac proći će pakao, to je jasno, pa ajde da makar taj pakao skratimo. Jedno je sigurno - niko ko ne živi u Nišu neće biti nosilac liste - kaže Jelena Milošević.

Na šta liči Skupština Republike Srbije, kako su izgledale poslednje sednice, o slučaju "papir iz toaleta", ali i o niškoj političkoj sceni, narodni poslanici su govorili u emisiji Južnih vesti “15+15” koju možete pogledati na početku teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neko iz mase

    09:59 // 26. 3. 2024.

    @rene ...verovatno misliš na Vučića, on se grlio i ljubio sa Clintonom, Tony Blairom i Gerhardom Schroederom, on je najveći izdajnik i NATO lobista, a možda misliš na Vesića što oće NATO zlikovcima da pokloni zgradu generalštaba

  • Naissus

    19:59 // 25. 3. 2024.

    Nadam se, botine, da vam prija parizer. Dobro se najedite, velika je šansa da vam je zadnji put

    • rene

      21:19 // 25. 3. 2024.

      a šta će jesti NATO botine..verovatno nešto gore od parizera

  • Perfex koalicija

    17:43 // 25. 3. 2024.

    Nakon sramne epizode u skupstini Srbije kada su upravo Stankovic i Milosevicka bili glavne zvezde meni se smucilo.Ne sto su gadjali toalet papirom Brnabicku vec sto su oni poslusno i revnosno ispunili nalog svojih sefova.Opet Nis i nasi zastupnici padaju nisko.
    Kako to da u WC za toalet papir ne odose Cuta,Zelenovic,Marinika ili Djilas i Aleksic?Ne.Oni imaju spoljnog momka i devojku za to. Sramno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: