Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:36, 9. 6. 2017.

| Politika

SNS menja svog člana Komisije za Etički kodeks

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Sednica Skupštine
Na dnevnom redu i smena jednog člana SNS u Komisiji za primenu etičkog kodeksa; foto: JV

I dok u SNS-u kažu da će član Komisije za primenu Etičkog kodeksa Aleksandar Petković, iz redova njihove stranke, biti smenjen sa te funkcije jer nije išao na sednice, predsednica Komisije Marija Ranđelović iz Pokreta DJB tvrdi da je bio redovan i da je ostavku sam želeo, jer su njegove partijske kolege vršile pritisak na njega.

Jedna od tačaka na današnjoj sednici Skupštine je i smena člana Komisije iz redova SNS, a kako je kazao šef Odborničke grupe SNS Zoran Perišić, to je "verovatno zato što nije dolazio na sastanke”.

Bez obzira ko vodi komisiju, u ovom slučaju Etički komitet, a kod nas komisiju vodi koleginica iz opozicije, pa zar je to razlog da se ne dolazi na sednice. Mi to ne podržavamo, SNS to ne podržava i svi oni koji ne ispunjavaju svoje obaveze u komisijama, nadzornim, upravnim odborima, biće zamenjeni - pojasnio je Perišić.

Međutim, predsednica ove Komisije Marija Ranđelović kaže da je Petković, čiju smenu je zatražio SNS, još pre 2 meseca njoj rekao da “ne može da radi u takvim uslovima i da ne može da se nosi sa uticajem stranke”.

Taj čovek je dolazio na sednice i prvi je negodovao zbog toga što im je naloženo da ne dolaze na neke sednice i izneo je čak i neke informacije da je dobijao telefonske pozive - objašnjava Ranđelovićeva.

Zbog toga ona nije sigurna da li je Petković smenjen ili je dao ostavku.

Ona kaže da je, nakon što drugi put nije održana 3. sednica Komisije, jer nije bilo kvoruma, razgovarala sa njim, a on joj je tada najavio da će podneti ostavku, jer je rad u takvim uslovima “za njega ponižavajuć”, zato što se "vršio pritisak na njih da ne dolaze".

Ja sam posle toga dugo sa njim razgovarala da vidim da li će ostati da radi pošto ima dobre namere, ne shvata to kao stranački posao niti bilo kakvo političko lobiranje, već kao ozbiljan posao gde se vrši analiza rada gradskih funkcionera, koji nisu radili dobro - kaže Ranđelovićeva.

Na predlog odborničke grupe SNS, koja je zatražila smenu jednog od 4 njihova člana u Komisiji, kaže odbornica Pokreta "Dosta je bilo" Radmila Popović, Petkovića bi trebalo da zameni Dragana Mutišević.

Podsetimo, nedavno je sastanak Komisije za primenu etičkog kodeksa ponovo odložen, jer nije bilo dovoljno članova na sednici, iako su predsednici odborničkih grupa obećali da će problem nepojavljivanja članova biti rešen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • maybe

    13:17 // 11. 6. 2017.

    Platiti cemo mi nase popustanje ali biti ce kasno !!!!

  • SA TAKVU KOMISIJU, IMAMO UZ QR ETIKU

    16:54 // 10. 6. 2017.

    Samo oni neka se menjaju i premeštaju.
    Mogu da rade šta god požele, ali
    kadrovi će da im ostanu takvi kakvi su.
    Bolje bi im bilo da organizuju neki kurs
    iz etike, morala, časti i ljudskih principa.

  • Zlobnik

    09:47 // 10. 6. 2017.

    SNS nema ni jednog člana , ni jednog čoveka , koji bi mogao da bude član Etičkog komiteta !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: