Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 26. 6. 2015.

| Politika

SNS neće smeniti funkcionere optužene za korupciju

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Srpska napredna stranka
Suspendovanje zakona na niški način

Potvrđujući da će niška Skupština u zakonskom roku raspravljati o preporuci Agencije za borbu protiv korupcije za smenu Srđana Aleksića i Milorada Jerkana, vladajuća SNS saopštila da će biti protiv njihovih smena.

Dejan Jovanović SNS Niš "Agencija nije sud", Dejan Jovanović; Foto: NTVSrpska napredna stranka ne smatra da su odluke Agencije za borbu protiv korupciju obavezujuće i neće ih prihvatiti, odgovorio je na insistiranje novinara "Južnih vesti" šef odborničke grupe SNS Dejan Jovanović.

Odbornička grupa SNS neće podržati inicijativu o smeni Srđana Aleksića i Milorada Jerkana. To je naš stav koji zasada imamo kao odbornička grupa - rekao je Jovanović.

On se dodatno ogradio dodajući da odbornička grupa još nije odlučivala o tome, te da će konačan stav zauzeti "kada predsedavajući Skupštine to stavi na dnevni red".

Na konstataciju novinara da je Agencija zaključila da su funkcioneri prekršili zakon i da su krivi za korupciju, Jovanović je odgovorio da će oni sačekati odluku Upravnog suda, kome su se optuženi funkcioneri žalili na odluku Agencije.

Sačekaćemo da vidim šta će sud da kaže o tome, jer Agencija nije sud - dodao je Jovanović.


...već viđeno

Preporuka za smenu ..a preporuka nije zakon.Reč je o dve odvojene odluke Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sa zloupotrebama gradskog većnika Srđana Aleksića (SNS) i direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana (SNS).

Najpre je krajem maja utvrđeno da je Jerkan prekršio zakon time što je svog sina bez konkursa zaposlio u Domu zdravlja, a zatim je i za Srđana Aleksića utvrđeno da je u sukobu interesa.

Kako je obrazloženo Aleksić je kao advokat zastupao "zastupao stranke u sudskim postupcima protiv javnih preduzeća čiji je osnivač grad Niš", ali i da je istovremeno sa funkcijom Gradskog većnika kao advokat zastupao javna preduzeća čiji je Grad Niš osnivač.

Podsetimo, sredinom decembra vladajuća većina u gradskoj Skupštini je odbila da uopšte i raspravlja o zahtevu Agencije za borbu protiv korupcije za smenu zamenika predsednika Skupštine Nenada Stankovića (SNS), za koga je takođe utvrđeno da je u sukobu interesa.

Obrazloženje SNS je i tada bilo da "preporuke Agencije nisu obavezujuće".

Nakon toga je Agencija za borbu protiv korupcije javno saopštila da su njene odluke obavezujuće. Ipak, ništa se nije desilo i Stanković je i dalje na ovoj odgovornoj funkciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dzo

    23:27 // 7. 7. 2015.

    cek,cek...pa ovo bice aleksiq je zastupao ratne veterane pa se slizao sa naprdnima i ostavio ih na cedilu.

  • mm

    08:53 // 29. 6. 2015.

    Ostavite ljude na miru ne kvarite imidz SNS.Kakva korupcija?Jerkan je heroj,promenio sve partije i opstao.To su pravi ljudi za propast ove jadne nam Srbije.

  • Mission from

    09:41 // 27. 6. 2015.

    Ovi što su u vrhu niškog SNS-a nisu sa dna kace, oni su izmileli ispod dna kace!
    Zakoni za njih ne važe, oni su nedodirljivi!
    Marš u...opoziciju!
    NapreDNO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: