Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 26. 12. 2022.

| Politika

SNS pobedio u svim leskovačkim naseljima, osim u najvećem, Cvetanović priznao poraz, ali ima objašnjenje

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
leskovac
Od ukupno 989 mandata, lista ”Alseksandar Vučić - zajedno možemo sve” osvojila 975 mandata; foto: M. M.

Nakon što je lista ”Dubočica u srcu” proglasila pobedu u Mesnoj zajednici ”Milentije Popović”, gradonačelnik Leskovca i lider SNS-a u tom gradu Goran Cvetanović saopštio je da je, od ukupno 989 mandata, lista ”Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve” osvojila 975 mandata i dodao da je ukupna izlaznost na izborima za savete mesnih zajednica bila 38,62%.

Od 139 mesnih zajednica, koliko ih je u Leskovcu, lista vladajuće partije imala je protivkandidate u samo njih četiri, a u najvećem naselju u Leskovcu doživela je poraz. Cvetanović je na konferenciji održanoj u prostorijama SNS-a čestitao pobedu dr Aleksandru Rangelovu, ali i najavio da će pokušati da u mesnoj zajednici ”Milentije Popović” poboljšaju komunikaciju sa građanima i urade detaljnu analizu.

Od ukupno 989 mandata, lista "Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve" osvojila je 975 mandata. Izlaznost na ovim izborima je bila 38,62%, a od 139 mesne zajednice u njih četiri smo imali protiv kandidate. Naša lista je i u Međi, Velikoj Kopašnici i Donjem Krajincu odnela pobedu, dok je u MZ ”Milentije Popović” od nas bila uspešnija lista doktora Rangelova. Činjenica da tamo nismo pobedili je pokazatelj da moramo da poboljšamo komunikaciju sa meštanima, da se potrudimo da otvorimaovrata za sve njih, da ispitamo gde smo to pogrešili i šta možemo da uradimo da povratimo njihovo poverenje - rekao je Cvetanović.

Goran Cvetanović - SNS Cvetanović nije izdržao da ne prokentariše pobedu liste "Dubočica u srcu"; foto: M. M.Ipak, nakon čestitka svom, kako je rekao, školskom drugu Aleksandru Rangelovu, Cvetanović nije izdržao da ne prokomentariše kako je to lista ”Dubočica u srcu” uspela da trijumfuje.

Znate, to je sve lepo, ali nakon godinu i po dana ćemo da vidimo šta su oni u stanju da urade. Piše lepe priče na Fejsbuku, on je moj drug iz osnovne škole i mi se dobro znamo, on je vrlo maštovit, lepo piše i skidam kapu, ali je tu tačka i to potpisujem. Verovatno ima nekoliko elemenata što smo izgubili. Prvi je taj što je to novo lice, mada da vam kažem da sam ja u politici 25 godina, on je od mene stariji godinu dana, započinjati karijeru u 60-tim godinama je lepo i to je uradio na pravilan način. Biće tu mnogo turbulencija, sad će opozicija unutar same sebe da se grupiše, proći će ovih godinu i po dana pa ćete sve da vidite - rekao je Cvetanović.

Podsetimo, opozicija je bojkotovala izbore za savet mesnih zajednica pa su Leskovčani na čak 134 biračka mesta mogli da glasaju samo za listu vladajuće partije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • stojan

    14:20 // 4. 1. 2023.

    uradio je on za sebe za tih 25 godina, za gradjane ko ga briga

  • Amanda

    14:25 // 30. 12. 2022.

    Ostaje da vidimo sta ce se uraditi u narednom periodu, jer nije dovoljno samo pobediti vec pokazati svoje znanje i umece i uraditi nesto za Mesnu zajednicu.

  • KLARA

    20:51 // 28. 12. 2022.

    Jedna lasta ne čini proleće, polako videćemo šta će biti i kako će se pokazati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: