Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 4. 4. 2022.

| Politika

SNS slavio i na lokalnim izborima u Medveđi, podrška ipak manja nego u Doljevcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220403_133422
Pobeda SNS-a sa ispod 50% glasova; foto: M. M.

Nakon preliminarnih rezultata sa 25 biračkih mesta u opštini Medveđa, pobedu na lokalnim izborima je odnela Srpska napredna stranka, koja je osvoijla 47,52% glasova i njima bi za sada, po rečima predsednika OIK-a Ivana Kostića, u novom sazivu Skupštine trebalo da pripadne 13 od ukupno 25 mandata.

Na izborima u Medveđi svoje biračko pravo iskoristilo 64% građana od 6.175 upisanih glasača, a cenzus su prešle sve stranke, osim radikala, što predstavlja iznenađenje, pošto su oni na prošlim lokalnim izborima 2019. godine imali 7,15% glasova, odnosno 2 mandata. Malo iznenađenje je i slabiji učinak SNS-a, pošto je ta stranka nakon prethodnih izbora imala čak 18 odbornika.

Zapažen rezultat ostvarila je Grupa građana ”Medveđa ima bolje”, koja se prvi put pojavila na izborima, a osvojila je 781 glas (20,49%), pa će imati 5 odbornika u lokalnom parlamentu.

Prema podacima predsednika OIK-a Ivana Kostića, koalicija SPS-a osvojila je 12,78% glasova i imaće 3 odbornika, ako ne dođe do nekih drastičnih promena.

Grupa građana ”Za razvoj Medveđe osvojila je 4,43% glasova, što znači da će imati 1 mandat, Grupa građana ”Za Medveđu" je osvojila 7,29% i imaće 2 mandata, dok je PDD imao 4,54% i oni će takođe imati 1 mandat - rekao je Kostić.

Na jučeraršim izborima nije bilo predstavnika PUPS-a i Srpske desnice koji su u prošlom sazivu Parlamenta imali po 1 odbornika.

Podsetimo, za razliku od prethodnih lokalnih izbora, kada su u Medveđi primećeni brojni džipovi i automobili bez tablica, stanje u toj opštini juče je bilo mirno, a glasanje je proteklo bez većih nepravilnosti.

Lokalni izbori, osim u Medveđi, održani su i u Doljevcu, gde je SNS ostvario ubedljivu pobedu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: