Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 9. 2. 2018.

| Politika

SNS smenio bivšu predsednicu Merošine, jer "moraju brže, jače, bolje"

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
merosina
U Merošini uvek politički zanimljivo; foto: Opština Merošina

Novi prvi čovek Opštine Merošina Saša Jovanović nije želeo da komentariše razloge za smenu bivše predsednice Sanje Stajić, ali je najavio transparentniji rad te opštine. Poverenik SNS Merošina negira rascep u stranci i kaže da je Stajić razrešena, jer ni građani ni opštinski odbor nisu bili zadovoljni njenim radom.

Odbornici Skupštine opštine uskratili su poverenje Sanji Stajić na sednici pre nedelju dana. Za novog predsednika izabran je takođe kadar SNS Saša Jovanović koji na prvo mesto stavlja javnost u radu.

Kao predsednik opštine prevashodno gledaćemo da bude transparentan rad, da se ima uvid sve šta se radi, to je pod broj jedan bez daljneg. Gledaćemo što više projekata da uradimo, da bi mogli da apliciramo, da probamo da stavimo Merošinu na noge, verujte među najslabijim je opštinama u Srbiji - kaže Jovanović.

Iako je merošinska opozicija, koja je bila prisutna na sednici Skupštine, tvrdila da je 8 odbornika SNS ostalo uz Sanju Stajić, a time se odmetnulo od matične stranke, novi predsednik Opštine tvrdi da merošinska vlast ima stabilnu većinu. Poverenik SNS za Merošinu Srđan Đorđević negira rascep u stranci.

Stranka je jedinstvena i još jača je izašla iz ovoga. Građani i Opštinski odbor stranke nisu bili zadovoljni njenim radom. Došlo je samo do smena u rukovodstvu opštine, nikakvih smena nije bilo u stranci. Rukovodstvo opštine mora da radi transparentnije, mora brže, mora jače, mora bolje, i to su razlozi za smenu, nije bio dovoljan rad bivše predsednice - rekao je Đorđević.

Inače, skupštinsku većinu u merošinskoj skupštini čine SNS, SPS, Grupa građana "Naprednjaci", Jedinstvena Srbija i radikali. Opoziciju čine samo 5 odbornika Demokratske stranke i Grupe građana "Merošina 2020".

Podsetimo, politička situacija u Merošini specifična je i puna preokreta već nekoliko godina. Pre poslednjih lokalnih izbora 2016, deo odbornika i članova SNS odvojio se, formirao Grupu građana “Naprednjaci”, pa i vlast sa DS.

Nakon izbora "Naprednjaci" su ostali u opoziciji, ali su se nekoliko meseci kasnije priključili SPS, a sada i formirali vlast sa nekadašnjim kolegama iz SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    21:20 // 10. 2. 2018.

    Pa posle menjajte evri kod peru ulepenoga :)

  • Srdjan

    22:53 // 9. 2. 2018.

    Izabran je najposteniji predsednik opstine svih vremena u Merosini!

    • Aperkat

      08:13 // 11. 2. 2018.

      Veoma znacajna funkcija,za ceo Svet,globalno!Javi CNN,da je promenjen primalac plate od budzetskih sredstva i da ima da budete Nova Kalifornija!Dosadan si ,bre,!

  • Milisav

    21:11 // 9. 2. 2018.

    Lekari, kondukteri, naši, njihovi, izguravanje, pljuvanje,lomljenje kičme, znamo, neznate, pobeđujemo, egzaltiranje, kamenicama na prozore, lopovi.Svojevrsna trijada. Sve to i još po nešto ružno, a propušteno. Oni, na tribinama, se ne pitaju /al' oštre plajvaz/. Pokojni Zoran Radmilović, u jednoj predstavi kaže - Narode moj / živeo Kralj, kliču/... stoko jedna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: