Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 10. 5. 2012.

| Politika

SNS: stvaraju se podele i nemiri u Medveđi

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Medvedja, centar, 2
Medveđa

U Medveđi se stvara atmosfera podele i nemira da će na lokalne izbore doći više od 2.000 Albanaca čija se imena nalaze na biračkim spiskovima, a žive na Kosovu i Metohiji, kažu iz Srpske napredne stranke.

U saopštenju SNS Medveđe se kritikuje odluka Slavice Đukić Dejanović, predsednice Skupštine Srbije, o raspisivanju izbora za Skupštinu opštine Medveđa za 24. jun, iako je "Opštinski odbor SNS pred Upravnim sudom u Beogradu zatražio nastavak izbornog procesa koji je bio zakazan za 6. maj.“

- Opštinski odbor SNS zahteva poštovanje sudskih, a ne političkih odluka – navodi se u saopštenju SNS Medveđe.

Izbori za lokalni parlament Medveđe biće održani 24. juna 2012. godine, a odluka o tome objavljena je u Službenom glasniku.

U SNS u Medveđi upozoravaju da će Albanci, koji će doći sa KiM, biti "glasačko telo“ SPS i aktuelnog predsednika opštine Slobodana Draškovića, koji su predvodili koaliciju koju je Upravni sud isključio iz izbornog procesa zbog 2 imena u njenom nazivu, suprotno Zakonu o izborima.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leon

    12:54 // 13. 5. 2012.

    21 vek ovo ne lici na nista vredno ni ludski a da kazem i ne norrmalno, " 2.000 Albanaca" problem za SNS da ne bi bio problem ne biste izjurili pre 1999 i posle 1999 u mesto da bude pozitivna diskriminacija te se produzava na zalost sve sto nije srbsko nema pravo da zivi ??? a hocemo evropu da znate da Evropa nisu srbi a i ako budemo nekad u evropu bicemo MANJINA to znaci autodestrukcia za nacionalisticke grupacije , za info Albanci su ziveli vekovima u ovoj opstini i nikad nisu ucinili lose nad srbski i crnagorski narod pa zato molim vas rasmislitese malo vise i gledajte u buducnost , u srbiju svaku godinu - 35'000 stanovnika niko ne moze da ide protiv prirode to je sudbina i realnost.
    24 juni glasajte za bolji zivot a ne za kriminalne grupacije ali i nacionalizam nema mesto to znaci radikalne promene , za Medvedju bice bolje jer ljudi znaju sve sta nije u redu a sda treba da pocinju promene i zakon to znaci posao za profesionalce koa n.primer Javni tuzioci.

    • djura

      01:03 // 14. 5. 2012.

      pa ti progovori srpski na kraju... Barem nesto korisno

  • Goca

    00:54 // 13. 5. 2012.

    Pa i vi "novinari" kad nesto lupite Boze me cuvaj. U vest da albanci glasaju SPS,(za koji svi znamo sta im je uradio devedesetih godina) ni najveca budala na svetu ne bi poverovala. Imaju oni svoju listu na lokalnom nivou, nisu ni oni budale. Dok se bolesni, bedni srbi kolju oko bedne fotelje, oni imaju svoj mnogo veci cilj zacrtan jos prizrenskom ligom.

  • Stojko

    23:32 // 12. 5. 2012.

    Pa ti stanko ako si tolika moralna gromada, a ti lepo izadji na ulicu pa upri prstom u Draskovica i ponovi lepo sve ovo sto si napisao. Da i mi slepi pored tebe progledamo, a ne da na kraju, ako ovaj gore navedeni pobedi, ti budes jedna od tih ljiga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: