Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 23. 2. 2018.

| Politika

SNS tražio od SPS-a predlog za novog zamenika gradonačelnika Niša

Autor:J. Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
gradsko vece
Banđur odlazi zbog koalicione preraspodele fotelja?; foto: arhiva JV

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur verovatno neće više biti na toj funkciji, pošto će ga, kako potvrđuju iz centrala niških socijalista i naprednjaka, zbog preraspodele kadrova u koaliciji odmeniti odbornik SPS-a.

U Kabinetu gradonačelnika Niša kažu da oni nemaju informacije o smeni zamenika, a Banđur ističe da nema informacije o tome da će biti smenjen.

Mene niko o tome nije obavestio, tako da zaista nemam nikakav komentar zasad - rekao je Bađur za Južne vesti.

Sa druge strane, predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Nišu Žarko Ranković navodi da su dobili zahtev od poverenika niškog SNS-a Zvezdana Milovanovića da SPS da predlog za zamenika gradonačelnika Niša. Kaže da su izabrali kandidata i da je to Darko Nikolić, odbornik u Skupštini grada Niša, koji obavlja i funkciju predsednika Komisije za socijalna pitanja. bandjur Zamenik gradonačelnika kaže da nema informaciju da ostaje bez te funkcije; foto: S. Marković

Izvršni odbor SPS je razmatrao odbornike koji su u Skupštini Grada, pošto oni to jedino mogu biti, i pošto pojedini zbog velikih obaveza nisu mogli to da prihvate ostala su tri kandidata. Poslat je predlog Kadrovskoj komisiji SPS u Beogradu i ponedeljak ćemo saznati njihov stav. To bi trebalo da bude Darko Nikolić - kaže Ranković.

Poverenik Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović ističe da smena Banđura nije definitivna i da je sve “još u fazi dogovora”.

Imamo neki dogovor oko preraspodele kadrova između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije na nivou okruga i grada. To je sve u fazi dogovora i niko neće biti smenjen, već je samo reč o preraspodeli funkcija na nivou koalicionih partnera - objašnjava Milovanović.

Napominje da će Banđur možda biti smenjen, a možda i dobiti neku novu funkciju, ali da još nije konačno odlučeno.

Podsetimo, dugogodišnji funkcioner Srpske napredne stranke Miloš Banđur je na funkciji zamenika od poslednjih lokalnih izbora, a pre toga je bio većnik za komunalne delatnosti. Pre nekoliko meseci dobio je opomenu pred isključenje iz stranke. Iako je Banđur tvrdio da je to zbog njegovih istupa u medijima, tada su iz povereništva SNS naveli da je opomenut zbog kršenja stranačke discipline.

Detaljnu biografiju Banđura, pogledajte u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zika stanimirovic

    00:54 // 2. 3. 2018.

    Kako niko ne pokrene Darkovu smenu, kada svi znaju da je on mentor Kacaru? Ocigledno je da Darku smeta Bandjur, koji se bori za boljitak nislija, a kome on nije ni do kolena. Bruka i sramota. Jednom profesoru, koji bi svuda u civilizovanom svetu bio cenjen, postovan, cije bi se misljenje visoko kotiralo i bio generator razvoja drzave pale kola pa ga smenjuju. Onda se pitamo zasto nam ide lose

  • cvejakp

    11:08 // 1. 3. 2018.

    Milose,u citavoj situaciji ti si profitirao kao castan i dobar covek jer ljudi koji su te upoznali znaju koliko vredis

  • Griša

    09:30 // 28. 2. 2018.

    Banđur smeta: Andrejevicu i njeg timu, Zvezdanu, Guski, Bojziju, Kačaru, Janjiću i timu po upravama koji nastavlja da vodi g17 i sps politiku, a izgleda i gradonacelniku... eto to je ta elita sa kojom je u sukobu a svi znamo zašto i kako , ovim kreće rušenje i raspad sns-a , a u bg kad puknete gotovo ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: