Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:48, 21. 10. 2022.

| Politika

SNS u Leskovcu proslavio rođendan bez torte, ali sa Vučićem koji je pričao o napretku Srbije i da nije vreme za rat

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
20221021_185706
Vučić najavio nastavak borbe za Kosovo i povećanje penzija; foto: M. M.

Proslava 14. rođendana Srpske napredne stranke u leskovačkoj Hali sportova protekla je u obraćanju njenog predsednika Aleksandra Vučića, koji je istakao da u Srbiji nije baš sve sjajno kako se predstavlja, ali da je činjenica da je u poslednjoj deceniji ostvaren napredak kakav nije nikada u istoriji. Nezaobilazna tema bila je i Kosovo i Metohija, gde je Vučić, odgovarajući na povike smimpatizera da ”ne da Kosovo” rekao da je ono sastavni deo Srbije, ali da nije vreme za rat.

Iako je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović juče najavio da bi na skupu trebalo da bude više od 10.000 ljudi iz svih delova Srbije, u velikoj sali SRC Dubočica bilo ih je daleko manje, a čak su mnogi od njih počeli da napuštaju skup pre nego što je zvanično završen.

Rođendan je prošao i bez torte, a centralni događaj bilo je obraćanje predsednika vladajuće partije koji je govorio o promenama koje su usledile nakon dolaska te stranke na vlast 2012. godine, te da će i u narednim nastaviti sa gradnjom fabrika, puteva, pruga. 20221021_180721

Ja se ljutim i na naše voditelje koji predstavljaju stvari idealnim, a nisu idealne. Nije sve baš sjajno, ali jeste drugačije, jeste mnogo bolje i jeste Srbija promenjena. Uspeli samo da odgovornom politikom promenimo Srbiju i ovde u Leskovcu kada sam dolazio sam video fabrike koje smo mi otvorili, za ljude koji su bili zaboravljeni, fabrike kojima je stavljen katanac - rekao je Vučić.

Po ko zna koji put predsednik Srbije zahvalio se penzionerima kojima je obećao uvećanje za 21 %, ali i pričao o tome kako je Srbija pod vođstvom SNS-a za 10 godina napredovala više nego ikada u njenoj istoriji. 20221021_185736

Mi ćemo uvek svojom strankom moći da se ponosimo. Onoliko koliko smo mi Srbiju promenili za 10 godina, nije niko nikada u istoriji. Zahvalio bih se mladima, ali posebno našim divnim penzionerima koji su izdržali sve reforme. Hvala vam na poverenju i upravo će zato penzije da porastu od novembra za 21 %. Penzije će da prate plate i penzioneri će biti mnogo zadovoljniji - rekao je Vučić.

Na dobacivanja da je Kosovo Srbija, i da ga ”ne da” Vučić je sa svojim simpatizerima podelio sa kakvim se sve pritiscima svakodnevno susreće, ali da uvek i svuda priča da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, kao i da je neophodno sačuvati mir i izbeći rat. 20221021_180729

Otimaju ga svaki dan kao vrane i gavranovi, oči da nam uzmu i svaki dan nam objašnjavaju kako je to za naše dobro, mi ne možemo da razumemo jezik tih ljudi, zato ja na svakom mestu tokom ovih 10 godina pričam da smo mi tamo svoj na svome, da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. To što se ponašam odgovorno i ozbiljno ne znači da smo toliko slabi. Nemamo dece za bacanje, mi moramo da čuvamo Srbiju. Da nismo učestovali u ratovima sada bi smo imali preko 16 miliona građana. Moramo da sačuvamo mir - poručio je Vučić.

Osim njega na skupu su govorili potpredsednici stranke Ana Brnabić, Miloš Vučević i Nevena Đurić.

Podsetimo, Vučić je danas kao predsednik Srbije obišao radove na stadionu u Leskovcu i obećao da će na njemu prvu utakmicu početkom aprila 2023. godine odigrati reprezentacija predvođena selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Dj

    13:19 // 24. 10. 2022.

    Odlična organizacija i velika podrška od strane naroda.

  • ELEONORA

    09:55 // 24. 10. 2022.

    Neverovatna podrška naroda, dobra atmosfera i energija obeležili su proslavu 14. rodjendana SNS -a.

  • Maya

    07:45 // 24. 10. 2022.

    Odlicna organizacija. Gradjani su bili odusevljeni. Veliki broj podrzava politiku koju vodi nas predsednik sto se i pokazalo u petak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: