Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:33, 28. 5. 2016.

| Politika

SNS u Vranju u koaliciji sa SDS?

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
SNS Vranje
Imaju dovoljno mandata da sami formiraju vlast; foto: JV

Iako je napravljen dogovor o koaliciji između Srpske napredne stranke i Socijaldemokratske stranke oko formiranja vlasti u Vranju i Vranjskoj Banji, da bi se ovaj dogovor ozvaničio potpisivanjem koalicionog sporazuma, očekuje se potvrda iz centrala u Beogradu.

Igor Andonov, predsednik gradskog odbora SDS–a u Vranju, kaže da je u načelu postignut dogovor.

Zaista ne želim da govorim o tome dok se cela stvar ne formalizuje i dok ne stavimo potpis na taj dogovor koji smo usmeno postigli – kaže Andonov za "Južne vesti".

On nije želeo da govori ni o podeli funkcija, ni o tome šta postignut dogovor podrazumeva.

Slaviša Bulatović, predsednik vranjskih naprednjaka, potvrdio je da je bilo razgovora, ali i on odbija da o tome govori dok ne stigne odobrenje za koaliciju od Aleksandra Vučića.

Da li će gradski odbor SDS –a, ukoliko napravi dogovor sa naprednjacima, biti raspušten, je neizvesno, mada Andonov tvrdi da ne postoji nikakva obavezujuća odluka, već preporuka da se ne ide sa naprednjacima u koaliciju.

Tako ne misli jedan od najbližih Andonovih saradnika, dr Slobodan Pejić, inače prvi čovek banjskih naprednjaka. Naime. uoči konstitutivne sednice Pejić je podneo ostavku na stranačke funkcije i svoju odluku saopštio kratkim saopštenjem

Zbog spekulacija, koje se pojavljuju ovih dana, želim da obavestimo javnost, građane Vranja i Vranjske Banje i članove SDS da je predsedništvo SDS donelo odluku da se, u vršenju vlasti na lokalnom nivou, ne ulazi u koaliciju sa strankom SNS. Takođe sam mišljenja, da stranka SNS ima većinu u Vranju i Vranjskoj Banji i da treba sama da upravlja gradom. Iako sam duboko ubeđen da oni sami nemaju potencijala za tako nešto, ali su građani Vranja odlučili drugačije.

Konstitutivna sednica u Vranju je zakazana za 15. jun, dok je u Banji održana juče i vladajuću većinu čine SNS i SDS.

Novi predsednik Opštine je Nebojša Bogdanović, dok je njegov zamenik Dragan Sentić. Za predsednicu Skupštine je izabrana Svetlana Cvetković, koja je i u prošlom mandatu obavljala ovu funkciju, a njen zamenik u narednom mandatu biće Dobrivoje Marinković.


Rezultati

Prema rezultatima izbora u Vranjskoj Banji, najveći broj mandata, ukupno devet, osvojila je lista SNS-a, dok je listi SPS-JS pripalo pet, a listiSDS-a jedan mandat.

U Vranju je takođe najveći broj mandata pripao listi naprednjaka - u parlamentu koji broji 65 odbornika njima je pripalo 35 mesta.

Po prvi put socijalisti su izgubili izbore u Vranju i oni će u novom sazivu imati 15 mandata. U vranjsku Skupštinu će i republički koalicioni partneri SPS-a iz Jedinstvene Srbije koji su u Vranju na izbore izašli samostalno i osvojili 7 mandata. Demokratama su pripala 4 mandata, SDS-u u koaliciji sa LDP-om 3 mandata i jedan mandat imaće manjinska Zelena stranka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: