Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 18. 12. 2023.

| Politika

SNS-u najviše glasova i u Beloj Palanci, Dimitrovgradu i Babušnici

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
glasanje
Preliminarni rezultati za Pirotski okrug; foto: A. K.

Poput Pirota, lokalne liste naprednjaka najviše glasova osvojile su i u ostalim opštinama Pirotskog okruga, a najubedljiviji su bili u Beloj Palanci gde su usvojili preko 70%, uz izlaznost od čak 82%.

Pravo glasa u Beloj Palanci imalo je 8.636 građana koji su birali između 5 listi, na 37 biračkih mesta, a za listu SNS-a koju je predvodio Goran Miljković glasalo je prema preliminarnim podacima čak 4.806 Belopalančana, što je oko 68% i trebalo bi da ima 22 odbornika od 29 koliko broji lokalni parlament.

Iza naprednjaka po broju glasova sledeća je lista "Srbija protiv nasilja" sa 693 glasa ili 9,8% i 3 mandata u skupštini, dok je SPS osvojio 648 glasova i sa oko 9,1% trebalo bi da ima 2 odbornika.

Grupi građana "Glas mladih" Belopalančani su dali 417 glasova, što je oko 6% ukupno izašlih birača i ta mlada politička opcija trebalo bi da ima jednog odbornika, a jednog predstavnika u Skupštini trebalo bi da ima i koalicija "Nacionalno okupljanje, nada za Belu Palanku", koja je osvojila 241 glas ili 3,4%.


Sve liste ulaze u Skupštinu u Babušnici

Velika izlaznost bila je i u Babušnici - 77%, a najviše glasova, prema prvim preliminarnim rezultatima, osvojili su naprednjaci - 3.692 ili oko 58%.

Za koaliciju koju predvodi SPS glasalo je 1.700 Babušničana ili oko 27,8%, a za listu "Narodni pokret Srbije - Srbija protiv nasilja" 420 (6,6%).

Najmanje glasova osvojila je lista DS-a - 259 ili 4,1%, ali bi prema tim rezultatima mogli da dobiju jedan mandat, koliko i lista koju predvodi NPS, dok bi SNS-u trebalo da pripadne 14 mandata, a SPS-u 7.

Pravo glasa imalo je 8.393 građana, a iskoristilo ga je 6.445 na 41 izbornom mestu.

Iz Opštinske izborne komisije su saopštili da su u pitanju preliminarni rezultati, a da nisu obrađeni podaci za dva biračka mesta.


Najmanje glasova za SNS u Dimitrovgradu

Manje od 50% naprednjaci su osvojili u Dimitrovgradu gde je za njih glasalo 2.606 birača, što je oko 47%.

Sledi lista "Srbija protiv nasilja" koja je osvojila 880 glasova ili 16%, a iza njih je lokalni odbor pokreta Dveri sa 760 glasova ili 14%.

Za socijaliste je u Dimitrovgradu glasalo 610 birača (11,2%), a za Demokratsku partiju Bugara 407 Dimitrovgrađana ili 7,4%.

Prema tim preliminarnim rezultatima SNS-u će pripasti 15 mandata, socijalistima 3, SPN-u 5, Dverima 4 i DPB-u 2.

U tom pograničnom mestu od 7.960 upisanih birača na lokalne izbore izašlo je 5.489, što je izlaznost oko 69%, a glasalo se na 23 biračka mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mitar

    12:31 // 19. 12. 2023.

    Bravo za nasu Ivanu,ocekujemo koncert Srbske majke za novu godinu,zasluzili smo i da pokazemo Srbiji koliko smo porasli i ojacali.

  • Matrapaz

    11:43 // 19. 12. 2023.

    Cestitke Babusnici,tj Beloj varosi.

  • Gradjanin

    23:09 // 18. 12. 2023.

    Sto siromasnija opstina, to veci broj glasova. Napravili ste gresku, braco juznjaci, nece vam biti bolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: