Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 3. 9. 2012.

| Politika

SNS ulazi u vlast u Bujanovcu?

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Bujanovac,-stenja.jpg
Bujanovac

Dva odbornika Srpske napredene stranke (SNS) u bujanovačkom lokalnom parlamentu uskoro bi mogli postati deo vladajuće albansko-srpske koalicije.

- Pregovori su u toku. Svi koji danas razumno i racionalno razmišljaju, hoće nas za partnera jer procenjuju da mi, našim kapacitetima, možemo da doprinesemo kvalitetnijem radu svake lokalne samouprave, a to znači boljem kvalitetu života građana - kaže Dragan Nikolić, narodni poslanik i lider SNS-a u Pčinjskom okrugu.

Razgovore o ulasku još dva srpska odbornika u koaliciju na vlasti u Bujanovcu potvrdio je i Nedžat Beljulji, potpredsednik albanske Demokratske partije.

- Ulazak dvojice naprednjaka u našu koaliciju, pre svega znači čvršću i stabilniju lokalnu vlast, koja će sada imati 24 od 41 odbornika - kaže Beljulji.

Lokalnu vlast u Bujanovcu trenutno čini srpsko-albanska koalicija sa tesnom većnom - 22 od ukupni 41 odbornika u kojoj su Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija sa 12, Grupa građana „Stojanča Arsić“ sa pet, srpska Kalicija „Za bolji Bujanovac“ sa četiri i jedan odbornik tek formiranog ogranka Demokratske partije Albanaca (DPA).

U opoziciji, osim dva naprednjaka, nalaze se osam odbornika iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), šest iz Pokreta za demokratski progres (PDP) i tri iz Demokratske unije Albanaca (DUA).


I Trgovištu "prekompozicija" vlasti?

O "prekompoziciji" vlasti se sve češće govori i u opštini Trgovište, gde vlast čine SPS sa šest odbornika, DS sa 5 i Srpska napredna stranka i Reformistička stranka sa po dva odbornika, dok je jedina opozicija URS sa čak 10 odbornika.

- Ja mogu samo da kažem da se pregovori i vode i da se nadam da će na kraju ipak biti ispoštovana volja birača – kaže Darko Tomić, nekadašnji predsednik opštine i prvi na listi URS-a.

Sadašnji predsednik koji je iz redova socijalista Radoslav Jordanović nije želeo da komentariše eventualnu promenu, ali je rekao za Južne vesti da će o svemu završnu reč dati centrale stranaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: