Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 3. 7. 2017.

| Politika

SNS ušao u vlast u Pirotu i dobio 2 većnika i zamenika gradonačelnika

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
potpis-SNS-i-Vasic-foto-FB-strana-SNS-Pirot
Potpis na koaliciju; foto: FB strana SNS Pirot

Nakon višegodišnjeg delovanja u opoziciji, Srpska napredna stranka postala je deo vladajuće koalicije u Pirotu. Potpisivanjem koalicionog sporazuma prošle nedelje Pirot nije više među gradovima i opštinama u kojima je SNS u opoziciji.

Punih 5 godina je vlast u Pirotu bila bez naprednjaka, a aktuelni gradonačelnik Vladan Vasić, koji je prvi čovek ovog grada već nekoliko godina, je i na lokalnim izborima 2016. godine bio bolji od liste SNS. Ipak, i pored toga što je Vasićeva Koalicija za Pirot uz podršku SPS, SDS i LDP imala većinu u lokalnom parlamentu, odlučeno je da se u vlast uključe i naprednjaci.

Koalicioni sporazum su potpisali poverenik SNS za Pirot Milan Jovanović i gradonačelnik Pirota i lider Koalicije za Pirot Vladan Vasić, koji kaže da je to “posle nekih 5-6 godina političke borbe normalna stvar, jer su naprednjaci pokazali da su spremni da sarađuju oko istih ciljeva koje ima Koalicija za Pirot”

Sa druge strane to je i politička realnost, jer oni imaju veliki broj i odbornika i veliki procenat u biračkom telu Pirota tako da je bilo normalno da ostvarimo saradnju zbog stabilizacije političke scene - rekao je Vasić.

koalicija-SNS-i-Vasic2-foto-FB-strana-SNS-Pirot Andrićevi romani na poklon; foto: FB strana SNS PirotNova koalicija nije direktno povezana sa podrškom Koalicije za Pirot predsedničkom kandidatu SNS Aleksandru Vučiću na aprilskim izborima 2017, ali je tu, kako kaže Vasić, počela neka vrsta boljih odnosa i bolje saradnje.

Posle lokalnih izbora 2016. nismo se dogovorili sa SNS, jer su oni uprkos tome što imaju manje odbornika hteli da imaju ključne funkcije i da nametnu svoj program. Posle godinu dana, saradnja je dosta bolja i drugačija i nije bilo posebnih uslova od strane naprednjaka - navodi Vasić.

Iako Vasić kaže da je saradnja drugačija, SNS je ovog puta dobio dve visoke funkcije za svoje ljude - novi većnici iz redova naprednjaka su Miroljub Vidanović i Dejan Ranđelović, a ova stranka imaće i mesto zamenika gradonačelnika.

Vladajuća koalicija je ovim proširena i sada je čine Koalicija za Pirot Vladana Vasića, SNS, SPS i lista SDS-LDP, što je ukupno 52 odbornika, dok je u opoziciji samo grupa građana Pirotska nova snaga sa 4 odbornička mandata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: