Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 1. 6. 2012.

| Politika

SPO: LDP pregovara sa SNS na svoju ruku

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
predrag milacic spo nis
Predrag Milačić

Predsednik niškog odbora SPO Predrag Milačić tvrdi da LDP u Nišu pregovara sa Naprednjacima bez saglasnosti ostalih partnera iz Preokreta.

U svom komentaru, ostavljenom na tekst Južnih vesti "LDP prihvatio poziv SNS", Milačić je napisao da "SPO ne podržava takvu koaliciju".

- Želim da informišem javnost da LDP samostalno, a ne kao Preokret pregovara o gradskoj vlasti sa SNS, DSS i SPS. Srpski pokret obnove, koji je itekako doprineo izbornom rezultatu Preokreta i prelasku cenzusa, što je omogućilo LDP-u da ima 4 odbornika, NE PODRŽAVA takvu koaliciju.

Milačić je izneo ocenu da birači nisu dali poverenje za takve koalicije sa "strankama sa kojima ne dele programske i ideološke sličnosti" i da se na taj način birači obmanjuju.

- Doduše, treba sačekati. Kao što je gospodin Jelenković rekao, razgovor ne znači i dogovor i ja želim da verujem da će se naši prijatelji iz LDP-a odupreti ponudama koje dobiju, pa ma kako one budu izgledale primamljivo - napisao je Milačić.

U telefonskom razgovoru Milačić je izneo i tvrdnju da "LDP stalno odlaže sastanak na kome bi se razgovaralo o ovom problemu".

Međutim, u niškom LDP kažu da sa Srpskom naprednom strankom pregovaraju isključivo kao LDP, a ne kao koalicija Preokret.

- Gradski odbor Liberalno demokratske partije je dobio poziv za pregovore, a ne Preokret. Imam dokument kod sebe. Prema tome, kad neko uputi poziv koaliciji Preokret, biće pozvani svi koalicioni partneri, jer nije samo SPO, nego su tu i Pokret za Niš, Bogata Srbija i Zaplanje moja kuća - kaže menadžer niškog LDP Predrag Jelenković.

Lista "Čedomir Jovanović - Preokret" na izborima za Skupštinu grada Niša osvojila je 4 mandata. S obzirom da su predstavnik SPO i Zaplanje moja kuća bili 5. i 6, u Skupštini grada predstavnike ima samo LDP.

Podsetimo, iz LDP je saopšteno da su prihvatili poziv SNS za razgovore o formiranju nove koalicione vlasti u Skupštini grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anchi

    14:53 // 24. 7. 2012.

    I sada, krajem jula, LDP u Nišu je opozicija, koja zamišlja da je elita koja će biti časna opozicija (čudno, kako odjednom žele da budu časni), SPO-a nije u Skupštini, ali je ostao neukaljanog obraza, a LDP će biti zapamaćen kao stranka koja je prevarila koalicione partnere...

  • arsa

    23:37 // 10. 6. 2012.

    vuk draskovic je dokazao da rukovodstvo ldp u nisu nije nemoralno!
    isto kao sto ldp u nisu pregovara bez spo, tako i vuk u republici pregovara bez cede...
    i sta sad?

    http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/225488/ Tadi%C4%87+i+Da%C4%8Di%C4%87+imaju+ve%C4%87inu+i+bez+LDP-a.html

  • Predrag Milačić

    09:58 // 8. 6. 2012.

    (nastavak)
    2. NIJE TAČNO da smo na lokalnim izborima glasali za URS. U našem interesu je bilo da na lokalu glasamo za Preokret, jer smo se nadali i očekivali da naš odbornik ostvari mandat i da time spasimo za nas katastrofalni predizborni dogovor. Svaki SPO-vac koji se hvali da je na lokalu glasao za URS (a ja iskreno sumnjam da je bilo takvih) je prekršio stranačku disciplinu i biće isključen iz stranke!!!
    3. Nisam održao konferenciju za štampu, već dao komentar na Južnim vestima. Na osnovu tog komentara, novinar Blagojević se rešio da od toga napravi vest.
    4. Moj komentar nije bio "žalopojka" zbog ignorisanja SPO koji je doprineo prelasku cenzusa, već stav da su pregovorima sa SNS iznevereni birači (svi koji su glasali za Preokret, bez obzira kog partnera su pristalica). U slučaju pregovora sa DS, iznevereni smo samo mi kao stranka, a ne i birači. URS sa tim nema apsolutno nikakve veze, niti sam se ja sa bilo kojim njihovim funkcionerom sreo posle izbora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: