Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 10. 8. 2021.

| Politika

SSP poziva nadležne u Nišu da preventivno reaguju kako bi se izbegao požar na gradskoj deponiji

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
deponija nis
SSP poziva nadležne da preventivno reaguju; foto: V. Keser

Kako se ne bi ponovio scenario iz Beograda i Novog Sada sa požarima na deponijama, iz niškog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde pozivaju nadležene u Nišu da preventivno reaguju da bi zaštitili gradsku deponiju od vatre. Ukazuju da je veoma loša situacija na niškoj deponiji jer dolazi do nekontrolisanog odlaganja smeća i loše selekcije, što predstavlja potencijalni izvor opasnosti za vodu, vazduh, zemljište i biodiverzitet.

Dva najveća grada u Srbiji su već neko vreme okružena crnim dimom zbog požara koji su izbili na deponijama, pa predstavnici niškog odbora SSP-a apeluju na nadležne u Nišu da preduzmu mere zaštite na deponiji u tom gradu.

Gradski odbor SSP Niš poziva sve nadležne gradske institutcije, počev od gradonačelnice, gradskog veća, inspekcijskih organa, nadležne u JKP Mediana, da preduzmu sve potrebne preventivne mere, kako bi se izbegli neželjene situacije na niškoj deponiji, poput onih koje su se dogodile na deponijama u Beogradu, Novom Sadu, a nešto ranije i u Jagodini - navode iz SSP-a.

Kao neke od velikih problema na niškoj deponiji navode prikupljanje i lošu selekciju, nekontrolisano odlaganje, neuređeni prostor i neobezbeđene pristupe bez potrebnih zaštitnih mera, za koje poručuju da treba hitno da budu rešeni.

Zato žele da ukažu na jako lošu situaciju na niškoj deponiji, za koju kažu da već godinama predstavlja izvor potencijlanih opasnosti po vodu, vazduh, zemljište, biodiverzitet i sve stanovnike Niša.

Naglašavamo i da su se nedavno pojavili video snimci koji pokazuju da se na istoj deponiji odlaže i plastika, iako građani u tzv. "plavim" kantama odvajaju otpad za reciklažu. Preko 100.000 Nišlija odvaja plastiku za recikliranje, koja prema rečima zaposlenih u JKP Mediana završava na gradskoj deponiji umesto u reciklažne centre. Reciklira li se u ovom gradu uopšte? - pitaju.

Nadležnima poručuju da urade nešto i zaštite životnu sredinu, a ne da optužuju opoziciju da pali deponije po Srbiji, a da time, kako kažu, prikrivaju svoju nesposobnost.

Podsetimo, pre nekoliko meseci je izbio požar na deponiji u Ulici Ivana Milutinovića, a sredinom jula je vatra gorela na deponiji u blizini niškog Keja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Velimir Stojiljković

    14:14 // 11. 8. 2021.

    Uhapsite Djilasa, rešen problem !

  • Tajanstveni Alan

    19:46 // 10. 8. 2021.

    Nadlezni ??? Ajte, molim vas,takvih u ovoj vlasti i Medijani nema !
    Ulice vise niko ne pere, sok od lubenica dismr, ubija !
    Ej, imamo vecinu u skupstini, zabole nas !

  • Stanko

    18:46 // 10. 8. 2021.

    Na fotografiji se vidi da je postala staniste ptica. Hoce sad taj ssp da se bori da ocuva deponiju takvom kakva jeste zbog tih "jadnih" stvorenja ili samo rade za finansijere koji samo hoce da oberu kajmaj, tacnije odvoje aluminiju, papir i plastiku? Sve ono sto mogu da prodaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: