Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 4. 6. 2013.

| Politika

SPS: Lokalne samouprave neće biti na gubitku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ivana-dinic-sps.jpg
Ivana Dinić, SPS

Usvajanjem seta poreskih zakona procenama Fiskalnog saveta budžeti opština sa juga Srbije gube više od milijardu dinara. Poslanica SPS iz Niša Ivana Dinić kaže da “situacija nije baš takva”.

Poslanica SPS-a objašnjava da će recimo budžet Niša smanjenjem poreza na dohodak izgubiti oko 800 miliona dinara, ali da će druge izmene na neki način kompenzovati taj gubitak.

- Izmenjena je i poreska administracija. Svi dopisi se neće kao do sada slati pismenim putem, već elektronski što će uštedeti minimum pola milijardi dinara. Obavezno socijalno i invalidsko osiguranje će biti uvećano što će uštedeti oko milijardu i po dinara - objašnjava Dinić.

Ona dodaje da mnoge aktuelne poreske izmene štede makar po pola milijardu dinara u kasama lokalnih samouprava.  

- Napravljen je balans tako da lokalne samouprave neće biti na gubitku - kaže Dinić.

I pored toga, kako kaže poslanica, država je u ozbiljnoj ekonomskoj krizi i Vlada će napraviti plan mera štednji koji će biti sprovođen do kraja godine.

- Plate i penzije neće biti zamrznte, a u narednih nedelju dana će se znati koje će se mere štednje koristiti - rekla je poslanica SPS.

U formiranju plana učestvovaće i Fiskalni savet, Nacionalni savet za privredni oporavak zemlje i Ekonomsko-socijalni savet i ideja je da se planom, do kraja godine uštedi pola milijarde evra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • LIDIJA

    01:31 // 27. 6. 2013.

    bilo bi bplje da strucnjake traze na fakultetima a ne po kaficima, tada bismo imali odgovarajuce poslanike i politicare, ovako ne uspeju ni ono sto mogu da procitaju da iznesu u javnost kako treba

  • Bane Jovancic

    10:57 // 7. 6. 2013.

    Uz duzno postovanje mislim da doticna mlada dama uopste nije strucna da daje ovakve komentare i iznosi podatke koje je naucila napamet i o kojima zaista nista ne zna a to se i vidi iz izjave

  • lele bate

    15:08 // 6. 6. 2013.

    Kakvi ste vi selci, ja i ne znam devojku al vi ce umrete sto se neka nova mlada pojavila i zastupa i pravda stavove svoje vlade i veruje u nju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: