Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 18. 7. 2013.

| Politika

SPS i Koalicija za Niš zajedno u Skupštini Grada

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
koalicija
Dogovorena saradnja u Skupštini Grada

Igor Novaković (SPS) i Slaviša Dinić (Koalicija za Niš) potpisali su Sporazum o saradnji koji, kako kažu, za cilj ima brže, lakše i kvalitetnije donošenje skupštinskih odluka.

Iako su donedavno bili na različitim stranama predstavnici Koalicije za Niš, uglavnom bivši članovi DS-a, i niški SPS našli su zajednički jezik.

Kako kažu ono što ih spaja je pre svega socijalna politika, ali i poljoprivreda i kultura. Za niške socijaliste ovo je “strateški iskorak”.

- Ako smo mogli da biramo koga bismo izabrali iz prošlog saziva i ovog sada da bude oko nas i da zajednički radimo na ostvarenju programskih ciljeva to je sigurno ova grupacija ljudi iz Koalicije za Niš. Sporazum podrazumeva usaglašenu, tehničku, političku i stručnu saradnju kroz funkcionisanje dve odborničke grupe -  kaže Igor Novaković, predsednik Okružnog odbora SPS.

Prvi čovek Koalicije za Niš Slaviša Dinić smatra da njegova grupacija, bez obzira što je trenutno opozicija, može da da doprinos svojim ljudskim i profesionalnim kapacitetima.

sporazum Potpisivanje sporazuma- Za nas je u ovom trenutku najbitnije da smo imali obostrano iskrene namere. Najvažnije je da zadržimo svoj identitet, da nastavimo da delujemo kao Kolaicija za Niš i kao udruženje koje će i u narednom periodu imati sporazum sa više udruženja koja su profilisana i strukovna - kaže Dinić.

Prema najvama odbornice Koalicije za Niš Dušice Davidović, ova saradnja bi uskoro trebalo da bude i konkretizovana. Do kraja godine zajedničkim snagama biće izrađena Strategija socijalne zaštite.

- Naša Strategija je pri završetku potrebno da je uskladimo sa novim zakonom iz oblasti socijalne zaštite i da ona trpi javnu raspravu i da bude kao tačka dnevnog reda stavljena na jednoj od narednih sednica Skupštine Grada - rekla je Davidović.

Član predsedništva SPS-a i predsednik Skupštine Grada Mile Ilić ocenio je ovaj sporazum kao pozitivnu stvar za političku stabilnost u Gradu i za funkcionisanje gradskog Parlamenta. Podsetio je da ovo nije nije novina i da već postoje saradnje SNS i DSS, kao i URS-a i Niške regije.

Ipak, kako kaže Ilić, ovo je prvi put da su saradnju ostvarile dve odborničke grupe i to najstarija (SPS) koja je proslavila 23. rođendan i najmlađa (Koalicija za NIŠ) koja je nedavno formirana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Duki

    08:55 // 20. 8. 2013.

    DJilas je zlo za Srbiju,uništi stranku ako se ne spreči i Srbiju.Bežite ljudi,isti će odvojiti i BGD,a Srbiju će podeliti na tri regiona.Gde mi to idemo,mladi odoše van zemlje i kraja nema.

  • Sreten

    16:17 // 24. 7. 2013.

    Bravo Momci! Glasam za vas!.I kako bi rekli neki"Tačka".
    Ko misli da je sam dovoljan sebi tako i prodje.
    Još jednom Bravo!

  • Gordana - DZ Niš

    08:58 // 23. 7. 2013.

    Ne iznenadjuju me nastojanja odbeglih iz DS, ovo više govori o perfidnosti niške SPS, koja demaskira njihove namere - NEOPHODNI SU IZBORI!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: