Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 22. 3. 2016.

| Politika

SPS odlučio da na izbore ide bez Novakovića

Autor:B. J, A. S.Izvor:Južne vesti
igor-novakovic
Nekada vodeći niški socijalista, sada ga nema na listi; foto: arhiva JV

Iako je u jednom periodu vodio intenzivnu onlajn kampanju za gradonačelnika Niša, Igor Novaković nije na listi SPS za predstojeće lokalne izbore, a nema ga ni među kandidatima za narodne poslanike iako je i dalje član Glavnog odbora.

Poverenik Socijalističke partije Srbije u Nišu Žarko Ranković za “Južne vesti” kaže da je procenjeno da Novaković ne treba da bude ni na jednoj listi.

Naša procena je da je nakon svih ovih dešavanja najbolje da se ne nalazi na listama. On i dalje ostaje član SPS-a. Potpisao je podršku i za republičku, gradsku i opštinsku listu - kaže Ranković.

Dešavanja koja u poslednjih godinu i po dana prate Novakovića su hapšenje i potvrđivanje optužnice zbog sumnje da je bio umešan u finansisjke malverzacije dok je bio direktor “Jugoistoka”.

Ipak, hapšenje nije sprečilo bivšeg predsednika Gradskog odbora SPS i direktora “Nišstana” Slavoljuba Vlajkovića da se nađe na listi, pa je tako zauzeo visoko 10. mesto.

Sam Novaković svoj izostanak objašnjava ličnom željom da na listi i ne bude. SPS Socijalisti ipak pod rednim brojem 4; foto: Radule Perišić

Rekao sam da ću da probam da učinim sve da izađem na izbore kao kandidat za gradonačelnika što ovog trenutka nisam uspeo, ali sledeće godine već će se ta situacija promeniti. Očekujem i predsedničke i republičke i nove lokalne izbore. Sve ide u prilog tome - kaže Novaković.

Novaković još dodaje da radi doktorat na Ekonomskom fakultetu u Nišu i da nema vremena za izbore.

Predao sam rad, tema mi je odobrena odavno “Inovativnost privrede kao ključna seterminanta konvergencije zemalja različitih nivoa ekonomske razvijenosti” - rekao je Novaković.

Podsetimo, Novaković je pokrenuo kampanju za gradonačelnika Niša sredinom prošle godine. Izradio je sajt, a Fejsbuk stranu i Tviter nalog potpuno posvetio tome.

To ga je koštalo mesta šefa Odborničke grupe SPS u niškoj Skupštini, jer je prekršio Statut.

Od kandidature su se ogradili i visoki funkcioneri SPS Milutin Mrkonjić i Branko Ružić, a socijalisti sa Palilule su tvrdili da Novaković nije njihov član.

Na izbornoj listi "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)" pod rednim brojem 26 piše da je kandidat za odbornika u Skupštini Grada Igor Novaković. Međutim, radi se o Igoru V. Novakoviću, zameniku direktora JKP Gorica.


Socijalisti pod brojem 4 na listićima u Nišu

Iako su razmišljali o brojevima 3 i 5, socijalisti će u Nišu ipak biti na broju 4.

Gradska izborna komisija potvrdila je listu "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)".

Prvi na listi je član Predsedništva SPS i aktuelni predsednik Skupštine Grada Mile Ilić, a drugi poverenik SPS u Nišu Žarko Ranković koji je i nosilac liste u Medijani.

Među prvih deset kandidata je i predsednik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković.

Crvene boje socijalista “brani” i Saša Živić, vaskularni hirurg i aktuelni pomoćnik gradonačelnika Niša, kao i aktuelni predsednik Nadzornog odbora Toplane Zoran Pavlović.

Kompletnu listu možete preuzeti na kraju teksta.


Novinari, direktori, kulinari…

Jedinstvenu Srbiju na 4. i 9. mestu predstavljaju Nikola Ilić, aktuelni predsednik Komisije za imenovanje ulica i akademska glumica Dragana Plavšić.

Na listi SPS za lokalne izbore u Nišu su i neka nova imena, kao što je Miroljub Mika Jovanović, voditelj na TV “Belami” i član grupe “Lutajuća srca”, na 19. mestu. Ipak, kako tvrde u SPS, on je kandidat "Zelenih Srbije".

Tu je i Zoran Mirašević poznati niški ugostitelj.

Marija Ranđelović, nekadašnja direktorka Doma učenika srednjih škola, je na 27, a načelnica Uprave za primarnu, socijalnu i dečju zaštitu Mirjana Popović na 33. mestu.

Kako je ranije rečeno, prvi na listi SPS u Paliluli biće aktuelni većnik Srđan Vasković, u Crvenom Krstu Živomir Jovanović, donedavni načelnik Školske uprave u Nišu, a u Panteleju aktuelni predsednik opštine Srđan Savić. Lista za Nišku Banju još uvek nije sastavljena.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Koalicija SPS-JS (preuzmi) - 10,833.74 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lora Spo

    17:32 // 23. 3. 2016.

    Ako je neko sa liste ok, to vam je ovaj nacelnik Cvetkovic, neiskompromitovan i nekorumpiran a to kazem iz iskustva sa inspekcijama

  • Jel ovo sala ?

    02:58 // 23. 3. 2016.

    Lidija Stankovic tek pri kraju liste ? sramota, sav kvalitetan kadar pri dnu liste a u vrhu jedna te ista lica, politika kao porodicni biznis.....
    Pozdrav za Lidiju najbolja radnica CSR !
    Zoran

  • Micko

    22:46 // 22. 3. 2016.

    SRAMOTA BRE! Sa Igorom su imali sanse a sad neka im. Bio sam aktivan dugo kad niko nije bio u sps i strasno je koliko bitangi ima i nepostenih! Otiso sam da ne gledam vise sta se desava i ko je u skupstini i na funkcijama a ne znaju da kazu zdravo botovi!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: