Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 2. 9. 2013.

| Politika

SRS: SNS ucenjivao funkcionere u Žitorađi

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
M.jpeg
Marko Milenković

Predsednik Okružnog odbora SRS i predsednik Skupštine Žitorađa Marko Milenković tvrdi da je hapšenje funkcionera u Žitorađi „skuvano u kuhinji SNS“ kako bi ova stranka, koja je na majskim izborima osvojila svega 2 odbornika, preuzela vlast.

Milenković tvrdi da je nedelju dana pre hapšenja funkcionera u Žitorađu dolazio načelnik Topličkog okruga Bratislav Jovanović koji je, u ime prvog čoveka prokupačkih naprednjaka Darka Laketića, njima nudio da pređu u SNS, rekavši im da će se tako igladiti svi njihovi problemi i da će ostati na svojim funkcijama. Milenković kaže i da niko od njih na to nije pristao.

On dodaje da se mesecima unazad vrši veliki pritisak i na DS i na SRS jer naprednjaci žele vlast i u ovoj opštini.

Prvi čovek prokupačkih napprednjaka Darko Laketić negira da je bilo ko uticao na pritvorene da pređu u SNS.

- Nije bilo ni pomena da oni budu naši članovi. Prošla Skupština Žitorađe trebalo je da donese promenu vlasti, ali se u zadnjem trenutku JS, koji ima dva odbornika, predomislio - kaže Laketić.

Vlast u Žitorađi od pre pet meseci čine DS (10), SRS (5), SPS (2) i JS (2) od 31 odbornika.

Trenutno vlast, umesto pritvorenog predsednika i zamenika predsednika opštine obavlja predsednik Skupštine Marko Milenković i Opštinsko veće, a kako Južne vesti nezvanično saznaju, pritvoreni bi tokom dana trebalo da budu pušteni.

Oni su, da podsetimo, optuženi za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da su falsifikovanjem ugovora o radu oštetili Opštinu Žitorađa za 1,9 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    17:27 // 9. 9. 2013.

    SNS na svaki moguci nacin pokusava da se docepa vlasti. Hapsite nevine ljude, sram vas bilo. Samo da znate da vam nismo zaboravili gospodo naprednjaci da ste prodali KiM, e to nikada ne zastareva.

  • Milan Tomić

    13:45 // 3. 9. 2013.

    Srpska napredna stranka ima 4 odbornika, a nas odbornicki klub 6. Nije postojala mogućnost osvojiti vise u nečovečanskim uslovima kampanje, a navedenu gospodu niko ne zeli u SNS!

    • milan

      07:39 // 4. 9. 2013.

      SNS je osvojio 2 (za tvoju informaciju). Navedenu gospodu je trazio Beograd i Prokuplje a net ti!!! Stobom nema ko i nece niko da razgovara.

    • qqq

      13:29 // 5. 9. 2013.

      Samo jos ti falis u SNS.... Pre ces u tvorza nego u SNS. Podizete pomoc na ime sirotinje, njima dajete 3.000 a za vas 20.000. Takvi ste vi radikali. Ali, sve ima svoj kraj - a vas je vrlo blizu....

    • Milan Tomic

      19:25 // 23. 1. 2014.

      Milane meni informacija od vas ne treba, pogledajte i videcete da sam napisao da imamo 4 odbornika, a ne da smo toliko osvojili,i vi me ne mozete uciti dali beograd i pk nekog zele ili ne.

    • Milan Tomic

      19:48 // 23. 1. 2014.

      Beograd trazio tu gospodu? Slatko sam se nasmejao, vidim da niste u toku, a to dali ce neko samnom da razgovara ili ne, pa videcemo vec..

  • ww

    17:09 // 2. 9. 2013.

    E bas ce tebe neko da trazi da predjes u SNS. Znamo te kao zlu paru. Tebe ce neko da ucenjuje....To sto je Ciric uhapsen sve je tvoje maslo i tvoja krivica, a on je glup sto potpisuje tvoje mutljavin

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: