Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 21. 2. 2020.

| Politika

SSP: “Kapilarni glasovi” dokaz trgovine političkim uticajem

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kapilarni
Obrazac za prikupljanje "kapilarnih glasova"; foto: printscreen

Niški odbor Stranke slobode i pravde osudio je pritisak na zaposlene u “Putevima Srbije” od kojih su neki prijavili da od njih traže da prikupljaju glasove podrške za Srpsku naprednu stranku. Za SSP je to još jedan dokaz koji “jasno stavlja do znanja da je jedino bojkot adekvatan odgovor na korumpiran i štetočinski sistem”.

Radnik Puteva Srbije koji se javio redakciji Južnih vesti tvrdi da oseća pritisak nadređenih koji ga teraju da sakupi lične podatke petnaestak građana koji bi glasali za naprednjake na predstojećim izborima.

U SSP-u kažu da “Putevi Srbije” nisu jedino preduzeće u kojem se ovo radi.

Naložiti nekome čija egzistencija i radni status zavise od nalogodavca da ispunjava političke zadatke vladajuće stranke ili stranaka je eklatantan dokaz trgovine političkim uticajem, pritiska i ucene i predstavlja krivično delo po svim zakonima - kažu u SSP.

Ova partija se, kao članica Saveza za Srbiju, već odlučila za bojkot predstojećih izbora, a kažu da ovakvo prikupljanje “kapilarnih glasova” potvrđuje njihovu odluku.

Ovaj primer je još jedan dokaz u nizu koji jasno stavlja do znanja da je jedino bojkot adekvatan odgovor na ovaj korumpiran i štetočinski sistem. Ovde nema uslova ni za normalan život, a kamoli izbore - zaključuju u SSP.

Nude pravnu pomoć svima koje ucenjuju i pritiskaju, a ucenjivačima garantuju da će nakon promene vlasti odgovarati po zakonu.

Podsetimo, naprednjaci prikupljaju “kapilarne glasove” i to potvrđuju i liste specijalno pripremljene za taj posao. To je, kako kažu pravnici, legalna evidencija političke podrške, ali pod uslovom da se ne radi u javnim institucijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad Pavlović

    22:12 // 22. 2. 2020.

    Zanimljiv način još jednog napada na SNS.
    Kada je njihova politička majka DS pre 8 godina skupljala kapilarne glasove, tada je to bio legitiman oblik političke borbe.

  • mara

    00:13 // 22. 2. 2020.

    Ljudi jel ovo saopstenje ssp Nis ili centrale iz Bg? gde je potpis poverenika?

  • banana

    18:00 // 21. 2. 2020.

    Izaberite ovog samoljuba za kralja, tako je jeftinije da ne bi bacali pare svako malo na izbore. Ovaj narod ne zavređuje bolje, obožavaju da ih šiba onaj što ih jaše.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: