Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 24. 9. 2021.

| Politika

SSP: Cvetanoviću opet važniji strani interesi od zdravlja Leskovčana

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Aptiv
Opozicija osudila izjavu Cvetanovića; Ilustracija; foto: M. M.

Nakon što je prilikom posete fabrici Aptiv gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio da razume povremenu potrebu za prekovremenim radom, saopštenjem se oglasio i GRO Stranke slobode i pravde u kome kažu da su gradonačelniku mnogo važniji profit privatnih kompanija od života radnika koji rade u fabrikama. Iz SSP-a navode i da su radnici dobili samo hronične bolesti, šikaniranja i kršenje zakona uz odobravanje vlasti.

Dve i po godine posle otvaranja britanske fabrike Aptiv, u utorak su se po prvi put pred medijima našli te direktori kompanije koji su priznali da je inspekcija utvrdila nepravilnost u radu jer su pojedini radnici radili prekovremeno, iako to nisu smeli. Gradonačelnik Leskovca je tom prilikom rekao da je bolje da 5.000 radnika ljudi radi nego da zbog jednog incidenta svi radnici izgube posao i da se fabrika preseli u neku drugu državu.

To što gradonačelnik Leskovca razume kršenja zakona Aptiva od 12-časovnom radnom vremenu samo je još jedan dokaz da je Vučićevom režimu važniji profit privatnih kompanija nego naši životi. Da je drugačije, Cvetanović bi u ime svojih sugrađana pitao zašto su plate leskovačkih radnika u Aptivu 3,5 puta manje u odnosu na radnike koji dolaze iz Turske - navodi se u saopštenju SSP.

Dodaju i da je lokalna vlast pomogla razvoj Aptiva i to sa novcem svih Leskovčana, a da su radnici dobili raznorazne bolesti.

Leskovčani su za svojih 270 miliona dobili samo hronične bolesti, šikaniranja i kršenje zakona uz odobravanje vlasti. Ovako su svi zajedno pokazali koliko vole Srbiju i zato nakon prvih slobodnih izbora izbora neće otići u istoriju jer u slavnoj srpskoj istoriji nema mesta za takve, već u zaborav kao i svaka ružna uspomena - stoji u saopštenju.

Podsetimo, fabriku Aptiv zvanično je početkom 2019. godine otvorio predsednik Aleksandar Vučić, a sredinom 2020. godine ta britanska kompanija tražila je 700 radnika. Nakon poslednje pobune zaposlenih zbog 12-časovnog rada, Aptiv je tražio radnike i u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    07:24 // 27. 9. 2021.

    Kažu da piramide leče i da sakupljaju kosmičku energiju a samim tim doprinose ozdravljenju i jačanju duha i tela. Šta će po tom pitanju da uradi faraon Mesko ?
    A može i meso da suši za "seljačku vešalicu"u piramidama ...

  • milos

    08:36 // 26. 9. 2021.

    nije samo to u pitanju nego daju ti slobodno utorak i sredu da bi u nocnij radeo za isti novac kao radnim radnim danom bez povecanja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: