Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 10. 2. 2024.

| Politika

SSP: Mnogo toga ukazuje da se priprema privatizacija Niške Banje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Niška Banja
Smatraju da poklanjanje zemljišta državi neće podstaći ulaganja u Nišku Banju; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu kažu da odluka Gradskog veća da Grad bez naknade ustupi Republici Srbiji zemljište pod stacionarom Radon olakšava put za privatizaciju Niške Banje.

“Da li to znači privatizaciju Niške Banje po starom, oprobanom receptu, po kome su date u bescenje naše banje širom Srbije” - pitaju iz SSP-a.

Građani Niša su još jednom dovedeni pred svršen čin! Međutim, ovo je izgleda, kako kažu, tek početak. Ono što su imali prilike da čuju iz medija je da je odlukom Gradskog veća Grad zemljište katastarske parcele broj 4397 od 5.760 kvadrata, koje je pod Institutom u Niškoj Banji, tačnije, pod stacionarom Radon, dao Republici Srbiji na poklon - bez ikakve naknade, neposrednom pogodbom - navode iz te opozicione stranke.

Smatraju da je netačna konstatacija gradskog većnika Miroslava Đokića da se donošenjem tog rešenja otvara mogućnost da stacionar Radon, odnodno Institut “Niška Banja”, dobije značajna sredstva od Republike za investiciono ulaganje.

Ostaje nejasno i krajnje nerazumljivo kako se to, kako gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže, zemlja 'oslobađa' da bi država mogla da ulaže u Banju, kada ne postoje nikakve prepreke da se investira u Institut “Niška Banja” i u Nišku Banju i u sadašnjem statusu - navode iz SSP-a.

Zaključuju i da odluka ima previše sličnosti sa ustupanjem niškog aerodroma Republici Srbiji, tačnije da mnogo toga upučuje da se završava privatizacija Instituta “Niška Banja.

Sudskom odlukom je vlasništvo nad objektima, konkretno stacionarom Radon, dodeljeno Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje. Fond PIO je to svoje pravo preneo na Republiku Srbiju. Indikativno je da se ovom najnovijom odlukom “zatvara krug”, odnosno vlasnik i zemljišta i objekta postaje Republika Srbija, što značajno olakšava privatizaciju, odnosno prodaju - kažu iz Stranke slobode i pravde.

Sve to, dodaju, ukazuje na to da potencijalni kupac ne želi da ulazi u nerešene imovinsko-pravne odnose, gde nije isti vlasnik objekta i zemljišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    10:59 // 11. 2. 2024.

    Neka je privatizuju, da konacno krene sa mrtve tacke.

  • Saša Tanić

    08:40 // 11. 2. 2024.

    Da ste glasali za mene, Benjamin bi bila kao Karlove vari, ali ne, vi ste me isterali iz Banje zato sto sam nepotkupljiv.

  • Bb

    06:48 // 11. 2. 2024.

    Institut posluje izuzetno pozitivno. Ali, punđica svake godine sav višak uplati republici, a vi vidite ono što je građeno pre 50 godina. Čiji interes?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: