Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 19. 9. 2021.

| Politika

SSP: Neljudski što je zet gradonačelnice Niša na listi za socijalne stanove, a ugroženi ispod crte

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Socijalni stanovi
Sramno je što su bez stana ostali ljudi koji su socijalno ugroženi, kažu i SSP-a; foto: V. M.

Zato što se na objavljenom predlogu rang-liste za kupovinu socijalnih stanova nalazi zet gradonačelnice Niša, iz Stranke slobode i pravde navode da je sramno i nehumano što su bez stanova, kako kažu, ostali zaista socijalno ugroženi građani. Stanovi bi morali da budu namenjeni za zbrinjavanje društveno najosetljivijih kategorija, a ne za, kako kažu, rešavanje stambenog pitanja lokalnih funkcionera i zetova.

U predlogu rang-liste za kupovinu stanova namenjenih socijalnom stanovanju nalazi se zet gradonačelnice Dragane Sotirovski, koji je odnedavno i pomoćnik direktora u niškoj Apotekarskoj ustanovi, na šta su reagovali iz niškog odbora Stranke slobode i pravde.

Navode da je neljudski, sramno i nehumano da su bez stana ostali socijalno ugroženi ljudi.

Nama se javila samohrana majka, onkološki pacijent koja je polupokretna i podstanar, a ostala je ispod “crte”. Kojim se tačno kriterijumima vodila komisija ako je mlad, zdrav funkcioner na rang-listi iznad samohrane, bolesne majke? I ona nije jedini primer. Stanovi bi morali da budu namenjeni za zbrinjavanje društveno najosetljivijih kategorija koji su na rubu egzistencije, a ne za rešavanje stambenog pitanja lokalnih funkcionera i zetova - kažu iz SSP-a.

Podsećaju i na ljude kojima su nedavno izgorele kuće, a koji nisu dobili socijalne stanove na besplatno korišćenje.

Zato kažu da je nephodan samo jedan uslov da bi neko rešio stambeno pitanje, promenio posao, napredovao na poslu ili dobio na tenderu - da bude u rodbinskim vezama s visoko, kako navode, kotiranim naprednjakom.

Suprug gradonačelnice je iz Gerontološkog centra prešao u EPS, pa odatle u Poštansku štedionicu na mestu pomoćnika direktora za samo godinu i po. Zet gradonačelnice je prvo postao šef javnih nabavki a potom pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš, izgleda da su u tome najstručniji. Ćerka, koja će dobiti socijalni stan jer po zakonu spada u zajedničku imovinu stečenu u braku, zaposlena je u apoteci pri UKC Niš. I gradonačelnica okorela u nepotizmu nekog tuži jer ukazuje na nepotizam?! - dodaju.

Podsetimo, ime Vedrana Ivanovića, zeta gradonačelnice, u javnosti je prvi put pominjano upravo u sporu između Sotirovski i Jelene MIlošević iz Stranke slobode i pravde. Opozicionarka je tada optužila Sotirovski da je svoje najbliže zaposlila u javnom sektoru, a ona uzvratila tužbom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    22:42 // 24. 9. 2021.

    Dragi sugradjani osvestimo se. Duzi period smo igracke u rukama prevaranata. Ovo je vrh bezobrazluka..

  • ČEDO MIRA

    13:39 // 20. 9. 2021.

    Šta pa vi iz tzv.stranke ssp,kritikujete pa ovu agenciju ste vi formirali i propisali uslove,naravno kad ste bili na vlasti. Sad ste zabrinuti i kritikujete, a treba kritika i ne samo to,treba odmotati klupko i sve pohapsiti.Kao neznate da su ovo stanovi za prodaju,a ne za zbrinjavanje socijalno ugroženih. Koji socijalac može da kupi stan,u tome je problem a on počinje od vas bivših a ovi dočekali

  • Aca

    11:17 // 20. 9. 2021.

    Zaplanjci zbor!

    • Ne kontam

      11:25 // 20. 9. 2021.

      Pojasni komentar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: