Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 28. 2. 2024.

| Politika

SSP: "Nema para u Nišu za đake, lične pratioce i prvake Srbije, a za propagandu se nađe"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Jelena Milošević
Jelena Milošević: Malo je što se milioni iz budžeta Niša dele isključivo režimskim medijima; foto: JV

"I dok u budžetu nema novca za udžbenike za niške đake, nema za lične pratioce za decu s poteškoćama u razvoju, nema za prvake Srbije u futsalu da idu na međunarodno takmičenje, za propagandu se uvek nađe", kaže Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde, nakon teksta Južnih vesti da je, i pored brojnih članova u timu gradonačelnice Dragane Sotirovski, za usluge promocije i izradu informatora, iz budžeta Grada će biti plaćeno 480.000 dinara na račun višegodišnjeg novinara, sada penzionera i voditelja Belamija Miroslava Ćosića.

Nakon objavljenog istraživanja Južnih vesti da, i pored brojnih bivših novinara u timu Dragane Sotirovski, iz budžeta Niša plaćen je "spoljni saradnik" za promociju, reagovala je niška narodna poslanica SSP-a Jelena Milošević.

Dok targetira profesionalne novinare koji se usuđuju da rade svoj posao, dodatno plaća poslušnike da joj se dive i promovišu je na naslovnim stranama lokalnih novina. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski očigledno nijednom nije pročitala izveštaj ODIHR-a koji, nakon svakog izbornog ciklusa, upozorava na loše stanje medija u Srbiji. Jer da je pročitala, znala bi da se lična promocija ne radi o trošku građana, posebno pred lokalne izbore - kaže Jelena Milošević.

Ugovor o uslugama promovisanja je sastavljen 16. oktobra 2023. godine između Miroslava Ćosića i Grada Niša koji je tada predstavljala v. d. načelnice Marina Janković. Potpisan je na šest meseci i važi do 23. aprila ove godine, a Ćosić će do 10. svakog meseca biti plaćen 80.000 što je 480.000 za šest meseci u neto iznosu.

Malo je što se milioni iz budžeta Niša dele isključivo režimskim medijima, da sprovode propagandu Srpske napredne stranke, da obmanjuju građane da žive u zlatnom dobu i da nas za naš novac drže u medijskom mraku. Sada je otišla korak dalje i odvojila oko pola miliona dinara za izradu informatora, koji bi građane trebalo da informiše da imamo najvredniju gradonačelnicu u novijoj istoriji. I dok u budžetu nema novca za udžbenike za niške đake, nema za lične pratioce za decu s poteškoćama u razvoju, nema za prvake Srbije u futsalu da idu na međunarodno takmičenje, za gebelsovsku propagandu se uvek nađe - navodi Jelena Milošević.

Ona dodaju da "ovu vlast ne zanimaju građani, jedino zanima da ostane vlast kako bi nastavila da čerupa budžet".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: