Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 24. 2. 2024.

| Politika

SSP Niš: Gašiću, ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije?

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Jelena Milošević
Reagovala narodna poslanica;foto: prtscr Youtube kanala SSP

Nakon pisanja Južnih vesti da su 272 pištolja nestala iz policijske stanice u Nišu i da je osumnjičeni policajac u bekstvu, reagovala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević koja ceo slučaj naziva apsurdnim i postavlja niz pitanja ministru policije Bratislavu Gašiću.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, ali su Južne vesti saznale da su u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije. Prema dokumentima u koje su novinari imali uvid, dvojica osumnjičenih, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, je u bekstvu.

Narodna poslanica Jelena Milošević smatra da je apsurdno da oružje nestane iz institucije čiji je posao da brine o bezbednosti građana, kao i da to uradi policajac čiji je posao da hapsi one koji kradu i drže oružje bez dozvole. Zato ministru Gašiću postavlja pitanja.

Gašiću, ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije? Ministre, čemu je tačno služila akcija razoružavanja građana ako će policija da vraća to oružje na crno tržište? Ministre, kako da građani veruju policiji kada policajci kradu oružje iz policijskih stanica?! Ministre, sveli ste policiju da hapsi studente jer ruše nepostojeći ustavni poredak dok Vam ispred nosa buja kriminal u sopstvenim redovima?! Ministre, ko je odgovoran za stanje naše policije? Ministre, jel Vas bar malo sramota? - navodi Milošević.

Smatra da je Gašić policiju od ozbiljne institucije i prvog stuba odbrane od kriminala, pretvorio u ispostavu Srpske napredne stranke.

Umesto kvalifikovanih policajaca, časnih i poštenih, policijom vladaju partijski poslušnici. Umesto direktora profesionalca, policijom rukovode nesposobni a podobni ministri - kaže poslanica.

Podsetimo, još nije potvrđeno da li su pištolji, zbog neadekvatnog čuvanja i evidencije, završili na crnom tržištu, a pretpostavka iz istrage jeste da se oružje i dalje nalazi u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    22:32 // 2. 3. 2024.

    Iz depoa Višeg suda u Podgorici ukradena su dva pištolja iz predmeta protiv optuženih za planiranje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prenosi RTCG. Kako je utvrdila komisija, nedostaju pištolji Walter Creed kalibra 9 mm, i pištolj marke Glo.

  • Naissus

    22:51 // 26. 2. 2024.

    Jooj, niko nije kriv što je vetar kriv

  • Bravo

    18:52 // 25. 2. 2024.

    Pogledajte kod Đilasa u špaiz, tamo su pištolji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: