Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 10. 3. 2023.

SSP Niš: Radnici nisu roblje, fabrike nisu logori

aster Povodom smrti radnice reagovala i Stranka slobode i pravde; foto: Aster

Povodom vesti da je 39-godišnja žena umrla nakon infarkta koji je doživela na radnom mestu, narodna poslanica Jelena Milošević poručuje da radnici nisu roblje, a fabrike nisu koncentracioni logori. Ona kaže da su državi važniji investitori od građana, a investiroima profit od ljudskih života i ističe da investitori moraju da poštuju zakone.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan Niš

    17:11 // 10. 3. 2023.

    Narod nezna i neshvata šta je neoliberalni kapitalizam.A on je ovde u svom najgorem obliku!!I on će uništiti i državu a samim tim i narod,naravno ekonomski,a to povlači i sve ostalo što život znači !!

  • Vlada Niš

    19:01 // 10. 3. 2023.

    Ajmo ljudi!
    Neka neko organizuje protest i idemo svi na ulice!
    Sada treba da ulažemo zdravlje u sebe, da bi živeli u starosti a ne da ga sada trošimo

    • Neko

      05:34 // 11. 3. 2023.

      A, sto ih ti ne organizujes?

  • Gaga

    19:25 // 10. 3. 2023.

    ...Ocigledno...jesu!

  • Mika

    01:57 // 11. 3. 2023.

    Ocigledno da u Srbiji i u Nisu- moze. Sve moze. Posebno za onog ko da vise.
    Sta samo misle/kazu nas veliki napredni vodja i njegova svita? Oni su ih sve doveli ovde i rasprodali celu drzavu i narod. Mi smo belo roblje u Evropi. Dno svakog dna je da doslovno robujes Kinezu/Korejancu/Indusu- na rodnom tlu.

  • Torpedo

    05:39 // 11. 3. 2023.

    Uvazena Jelena, ove poslove dobili su oni koji su isli na mitinge, sakupljali kapilarne glasove,lepili plakate, zvonili ljudima na vrata... usli u masinu !
    Ako daju otkaz, imace muke sa jurisnicima sns, pljuvanjem i dozivece harangu i nema ni govora o novom poslu ! Nije samo gubljenje minimalca u pitanju, vec strah ,obelezavanje !
    Sekta u pra om smislu reci !

    • Dule Kadirov

      18:41 // 11. 3. 2023.

      Ko će traži vezu za posao u ovu firmu za minimalac ti preko veze su u opštinu EPS i ostala mesta što primaju platu iz budžeta ovi ovde pošteno zarade

  • Poslovodja

    06:48 // 11. 3. 2023.

    Prvi pretpostavljeni je u obavezi da pozove hitnu pomoc ukoliko mu se radnik pozali da se ne oseca dobro. Ovde neko mora da odgovara.

  • Realan

    19:07 // 11. 3. 2023.

    Zar bas sve mora da se dovodi u vezu sa politikom u ovoj zemlji. Politizovati smrt zene koja je ocigledno bila srcani bolesnik zarad politickih poena je zaista sramno i nemoralno.. U svim fabrikama na svetu u kojima je linijska proizvodnja i rad na traci uslovi rada su neljutski i teski. Sta da kazu nasi ljudi koji idu na Aljasku u SAD pod kojim uslovima oni tamo rade na hladnoci 12 sati dnevno.

    • sozontije

      20:13 // 11. 3. 2023.

      Zasto nisu pozvali hitnu, a rad na liniji nastavio vodja smene,nece mu pasti kruna s glave, ali on je kapo? Krivicna odgovornost za pretpostavljenog.

    • Neko iz mase

      20:55 // 11. 3. 2023.

      Jesi ti realan? Znaš li ti da naše radnike zaključavaju u halama? I znaš li kolike su plate na Aljasci gde su uslovi rada "neljutski"?

  • Ja

    22:51 // 11. 3. 2023.

    Radila sam u jednom od tih rudnika 4 godine. Koordinator održavanja objekta se obraća Team leaderu i kaže da je temperatura u hali visoka, da moraju da iznajme mobilne klima uredjaja. U suprotnom, kaže, pocrcaće nam ljudi. A Team Leader odgovara, jebeš ljude, ako ti koji su tu pocrcaju, ima drugih na birou. Ali, ipak treba iznajmiti klime da ne pocrcaju mašine. Njih nemaju čime da zamene.Eto tako.

  • Сећам Се

    07:01 // 12. 3. 2023.

    Сећам се,фабрике нису биле затвори и логори док их нису приватизовали/преписали на своје име спонзори странке слободе и правде,страни инвеститори.

    • Zile Pile

      12:32 // 12. 3. 2023.

      Ne bas tako,vec je bio ds i danas im je jos bolji zakon po poslodavca dao srs/ds tj sns.

  • Реалност

    12:26 // 12. 3. 2023.

    Сви радници су истог тренутка требали да обуставе рад.Где је синдикат, да ли се неко пита како се понашају наши Срби шефчићи и менаџерчићи?

    • Tajanstveni Alan

      19:20 // 12. 3. 2023.

      Sve fabrike, koje je Vucic doveo, gde su radnici robovi, ne dozvoljavaju sindikalno organizovanje !
      A,sto se nisu radnici organizovali,odgovor je prost, ne smeju i gledaju samo sebe !

  • Mrk

    09:13 // 13. 3. 2023.

    Pa zašto neko ne ode ko vec treba? pa neka ispita navode u fabrici ili ce biti rekla kazala dajte zaštitite te radnike, da li imaju prava na bolovanje, da li smeju da izlaze u toku radnog vremena jer je vaspitačica zvala da dete ima temperaturu?, itd. Da li da dodje na posao pa kada završi tek onda da ide da zatvara bolovanje posle posla, ili da se preko vremeno mora radi i subote (pod moranje)

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: