Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 23. 7. 2023.

| Politika

SSP: Skandali na EP u Nišu u košarci, tražimo ostavke

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
hala cair, kisa, prokisnjavanje, foto ljubica jocic
Oglasili se iz SSP-a; foto: Ljubica Jocić

Da je Grad Niš kao organizator "zaradio dve tehničke greške na samom startu prve četvrtine“, ocenjuju iz niškog odbora Stranke slobode i pravde nakon dešavanja na Evropskom prvenstvu za juniore i prokišnjavanja hale “Čair” i situacije u sali Osnovne škole "Mika Antić". Tamo su takođe zbog prokišnjavanja, vrućine i klizavog terena, brojni igrači proklizavali na terenu, pa su na pet minuta pre kraja odlučiii samo da se dodaju i čekaju da napadi isteku, kako se niko ne bi povredio.

Zbog svih dešavanja prvog dana u Nišu, iz SSP-a traže ostavku direktorke SC “Čair” Branke Aranđelović, njenih saradnika koji su učestvovali u organizaciji Evropskog prvenstva i odgovornih u gradskim upravama.

Kažu da punih 11 godina nisu bili u stanju da saniraju krov hale i da moraju da istaknu da je to isključivo sramota aktuelne gradske vlasti i njenih kadrovskih rešenja, a ne građana Niša.

Gradonačelnica je u maju izjavila kako će Niš biti spreman da ugosti mlade košarkaše, ceo svet je video koliko je spreman. Na ovom primeru jasno možemo viedeti u kom smeru ova vlast vodi Grad Niš kao i sport. Zahvaljujući nesposobnosti gradske vlasti, ceo Sportski centar “Čair” ( stadion, hala, bazen, klizalište) kao i sport u Nišu sve više propadaju i predstavljaju ogledalo njihove vlasti - saopštavaju iz SSP-a.

Traže i odgovore iz gradske vlasti na pitanja - zašto je sport u Nišu propao, zašto ništa nisu uradili za razvoj sportske infrastrukture i "do kada planiraju da brukaju grad".

Podsetimo, prvi dan Evropskog prvenstva za košarkaške juniore koje se održava u Nišu nisu obeležili rezultati i priče o sportu već loša organizacija u hali "Čair" i sali Osnovne škole "Mika Antić".

Ovo nije prvi put da neka košarkaška utakmica bude prekinuta u Nišu jer se jula prošle godine meč košarkaških reprezentacija Srbije i Belgije igrao dva dana pošto je prvog dana nestalo svetla u hali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    13:18 // 24. 7. 2023.

    Narode, hala od svog "početka", kad je napravljena(1974 ) je "prokišnjavala" !!!!! Možda u početku manje, ali to je konstantan problem, koju NIJEDNA VLAST NIJE REŠILA !!!!
    Pitanje je, koji je kreten dozvolio da se igra EVROPSKO PRVENSTVO u ovoj "rupi" !?!?!?!?!
    Definitivno je i sadašnja BANDA NA VLASTIl SNS, ODGOVORNA ZA OVU BRUKU

  • Dragan

    11:32 // 24. 7. 2023.

    Nisu uradili ni jednu jedinu stvar kako treba,ali nijednu.Najnesposobnija vlast u istoriji Niša.Nadam se da će gradjani na izborima znati da procene.

  • Mene sramota

    11:05 // 24. 7. 2023.

    Prvo: Perisic je septembra 2012.god. izjavio da ce za godinu dana pored Merkatora biti zavrsena nova hala za 9.000 mesta. Ko ne veruje, ima snimak.

    Drugo: Mene sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: