Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 23. 4. 2024.

| Politika

SSP u "naredna dva dana" donosi odluku o izlasku na izbore u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Jelena Milošević
"Koalicija je u Nišu sjajno funkcionisala", kaže Milošević; ilustracija; foto: JV

Odluku o tome da li će Stranka slobode i pravde učestvovati na lokalnim izborima u Nišu 2. juna doneće Gradski odbor u naredna dva dana, kaže narodna poslanica Jelena Milošević. O tome da li će, ako učestvuju, izaći na niške izbore u koaliciji ili sami - kaže da je koalicija u Nišu "sjajno funkcionisala".

Dok su iz SSP izričiti da neće izaći na beogradske izbore “jer to nisu izbori”, u Nišu odluka još nije doneta. Neće je doneti vrh stranke, već Gradski odbor, navodi Milošević.

Ona je sinoć na sednici Narodne skupštine rekla da je vlast suštinske promene, koje je opozicija tražila, zamenila kozmetičkim promenama i da zato ne treba da čudi to što će deo bojkotovati izbore.

Sve bi imalo smisla da je sada 3. mart, znate da vlast u Beogradu ne možete da formirate, da se izbori ponavljaju, a ne kraj aprila, kao i da beogradski izbori nisu raspisani. Ovo je kao kada počne utakmica i deo tima istrči na teren, a sudija promeni pravila, pa više nije faul kada vam slome i ruke i noge, već obećava da će biti faul kada vam slome samo noge i to pod uslovom da vidi i onda se čudi zašto druga ekipa nije izašla u paketu. Pokrali ste i ovim izmenama zapravo legalizujete ponovo krađu. Primenu preporuka ODIHR-a više i ne pominjete - navela je ona sinoć u Skupštini.

Podsetila je na migracije birača i na nelogičnosti u biračkom spisku - adrese sa nulom, veliki broj birača na malim kvadraturama i drastične razlike u broju birača u različitim ulazima iste zgrade.

Formiranje komisije za reviziju biračkog spiska jedan je od tri zahteva opozicije uoči izbora. Preostala dva su veća dostupnost javnog servisa opoziciji i održavanje beogradskih i izbora u drugim gradovima i opštinama istog datuma.

Upravo predsednik SSP Dragan Đilas prvi je iz koalicije “Srbija protiv nasilja” koji je najavio bojkot izbora uz poruku da “prava opozicija” na izbore u Beogradu neće izaći.

Deo opozicije koji će učestvovati na predstojećim izborima izašao je iz koalicije “Srbija protiv nasilja” i formirao novu koaliciju - “Biram borbu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    06:59 // 24. 4. 2024.

    Jos uvek pamtim 96-u i energiju.Ovo mrtvilo kod otimanja aerodroma,protesta 1 od 5 miliona i protiv nasilja gde je bilo vise setaca pasa nego protestanata ne uliva nadu.ode Kosovo u savet Evrope,ide Rezolucija,RS se klima,a OSKAR se "bori" i kuka kako je tesko.Na pola 6, decenije u opoziciji ne vidim harizmu vec trku za mandatima,a narod,kako mu bude.Malodusno,ali izborni uslovi ko u S.Koreji...

  • Pepe le tvor Niš

    22:36 // 23. 4. 2024.

    Posle bruke u skupštinskom toaletu trebala si dati ostavku. Možda ima neko u Nišu ko neće savijati kičmu pred Đilasom

  • Koga lažu?

    22:14 // 23. 4. 2024.

    Pravi slogan je: Biram borbu za fotelju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: