Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 29. 4. 2022.

| Politika

Šaip Kamberi se vraća u Skupštinu Srbije nakon ponovljenog glasanja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
2 Šaip Kamberi foto JV
Albanci osvojilo jedno poslaničko mesto u novom sazivu Skupštine; foto: JV

Za listu “Koalicija Albanaca”, koju je na parlamentarnim izborima predvodio lider Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi, na ponovljenom glasanju u Velikom Trnovcu glasalo je 677 građana od 697, koliko ih je iskoristilo glasačko pravo. Kamberi je time obezbedio poslaničko mesto u novom sazivu Skupštine.

Glasanje za poslanike u Velikom Trnovcu ponovljeno je u četvrtak, 28. aprila, presudom Upravnog suda, a nakon žalbe Koalicije Albanaca.

Prema rezultatima koje je objavila Republička izborna komisija, od ostalih kandidata su po jedan glas dobili Aleksandar Vučić i dr Miloš Jovanović.

Hvala građanima koji su, uprkos političkim ubeđenjima, glasali za predstavljanje Albanaca. Jednoglasno. Hvala partnerima Koalicije Albanaca na zalaganju, posvećenosti i borbi koju smo zajedno vodili i dobili. Hvala i drugim politički subjektima koji posluju u Bujanovcu i koji su čuli potrebu albanskog naroda za nastavkom parlamentarnog predstavljanja. I dalje ću biti glas svih građana - napisao je Kamberi na svom Fejsbuku.

Podsetimo, Albanci sa juga su za mesto u Skupštini na izbore išli u dve kolone - “Koalicija Albanaca doline” predvođena Šaipom Kamberijem i “Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa” bivšeg predsednika Opštine Preševo Šćiprima Arifija.

Nakon što je Republička izborna komisija objavila preliminarne rezultate izbora, prema kojima Koalicija Albanaca doline predvođena Šaipom Kamberijem nije prešla cenzus, Kamberi je tražio da se parlamentarni izbori u Preševskoj dolini ponove.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Žvalavi pastir Šizoje

    13:22 // 29. 4. 2022.

    Šaip je bio jedan od najboljih poslanika u prethodnom sazivu parlamenta. Podrška!
    Često sam ga gledao na baterije, na poljanče, na moj portabl televizorčić, ruski Šiljalis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: