Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 6. 11. 2017.

| Politika

Janković: Vučić obećao Rusima diplomatski status u Nišu, a tamo se dešavaju čudne stvari

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
saša janković
Šta Janković zna, što mi ne znamo?; Foto: Vanja Keser

Na niškom aerodromu se odvijaju čudne aktivnosti, ocenjuje predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković i tvrdi da je siguran da je Aleksandar Vučić obećao Rusima diplomatski imunitet za osoblje Humanitarnog centra u Nišu, iako predsednik Srbije to pitanje i dalje zvanično drži otvorenim.

Nakon ruske i američke diplomatije, predstavnika vladajućih i nekih opozicionih partija u Srbiji, novi nastavak uvek “vrućoj” temi Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu dao je i bivši zaštitnik građana, drugoplasirani na prošlim predsedničkim izborima i lider opozicionog Pokreta slobodnih građana Saša Janković tvrdnjama da za razliku od Josipa Broza Tita koji je “uglavnom svima govorio ne”, Vučić “svima govori da i obećava”.

Prilično sam siguran, da ne kažem da znam da on jeste obećao Rusima diplomatski status za misiju u Nišu koja se zove humanitarna, ali neke čudne aktivnosti se sa tog aerodroma odvijaju. Obećao je, duboko verujem u to, neću reći da znam, a s druge strane obećao je i Amerikancima da će rešiti Kosovo - kaže Janković.

Ta politika šibicarenja, kako je naziva Janković, ne može više da funkcioniše, ali ipak ne nudi konkretne dokaze za navodne nedozvoljene aktivnosti na Aerodromu “Konstantin Veliki”.


Reakcije SNS, analitičara, akademika, ruskog ambasadora

Iako je narodni poslanik SNS Dragan Šormaz prošle nedelje izneo sličan stav kao Janković, tvrdeći da Rusi ne treba da dobiju diplomatski status, Srpska napredna stranka je ovoga puta reagovala oštro preko predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića i potpredsednika Milenka Jovanova.

Suočen sa svojom mračnom prošlošću, on ne može gledati u budućnost. Sada se ponaša kao proročica Kleopatra, taman toliko je i ozbiljan - kaže Glišić, a prenosi Alo.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov, koji se u političkoj javnosti “proslavio” tvrdnjama da je Nataša Jeremić, supruga Vuka Jeremića, glavni “narko-diler” i ovoga puta ostao je dosledan svom “stilu” obraćanja.

O tom centru u Nišu, Janković pojma nema, ne zna ni gde se nalazi, ni čime se bavi i zato svesno laže. Umesto što priča gluposti o nečemu o čemu pojma nema, bolje bi bilo da obavesti građane šta se stvarno desilo u njegovom stanu, kada je iz njegovog pištolja stradao njegov prijatelj - saopštava Jovanov.

U osudu Jankovićevih reči uključio se i politički analitičar blizak vlasti Dragomir Anđelković.

Nije on optužio samo Rusiju, mnogo gore je što je optužio Srbiju da učesčtvuje u nelegalnim aktivnostima Rusije. Mislim da on time priziva veliku nesreću Srbiji. Mi znamo da je to laž, da je to humanitarni centar i jasno je da se tamo ništa ne dešava - naveo je Anđelković.

Inače, Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu dobio je pojačanu pažnju političke javnosti posle posete američkog zvaničnika Hojta Brajana Jia. Ruski ambasador Aleksandar Čepurin ocenio je da se posetio Jia nepotrebno daje previše pažnje, potcenjujući njegovu funkciju konstatacijom da je on “sedamdeset peti zamenik dvadeset četvrtog pomoćnika zamenika ministra inostranih poslova SAD".

Bivši član Pokreta “Dosta je bilo” i osnivač Pokreta slobodnih građana, akademik Dušan Teodorović imao je poruku, preko društvenih mreža, za ruskog ambasadora u vezi Centra u Nišu.

Ja sam Srbin. Juče za Zadušnice sam palio sveće svojima. Slavim Svetog Jovana i pišem ćirilicom. Duboko sam ubeđen da je Evropska Unija jedino moguće mesto za Srbiju. Najlepše Vas molim da nam više ne pomažete ni Vi, ni Vaši vatrogasci u Nišu. Hvala - poručio je Teodorović.

Podsetimo, pomoćnik zamenika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji preneo je poruku da “nije normalno da Humanitarni centar dobije diplomatski status”, što je ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio “najtežim pritiskom do sad”, a reagovala je i ruska diplomatija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pedja

    13:50 // 7. 11. 2017.

    Sve vise se otjriva tajna Vuciceve sve vece i jace vlasti, to je nesposobna i losa opozicija.

  • Kargo kult

    10:33 // 7. 11. 2017.

    Nije ti prijatelj svako ko ti "pomaze".

  • Ricardo

    09:54 // 7. 11. 2017.

    Samo me je strah da kad sleće Iljušin ili Antonov ne slete kilometar ranije. Biće kuku lele

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: