Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 24. 4. 2015.

| Politika

"Saša Janković može da bude vođa opozicije"

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti

Boško Ristić u emisiji "15 minuta"

Zbog toga što je dokazao da se zalaže za evropske integracije i izgradnju demokratskih institucija, Zaštitnik građana Saša Janković mogao bi da bude nestranački kandidat za vođu opozicije, smatra zamenik predsednika stranke Zajedno za Srbiju Boško Ristić.

Napominjući da se o tome u javnosti često govori, Ristić u emisiji "15 minuta" kaže da Jankovića smatra “izuzetnim čovekom” kome veliki broj građana veruje, a koji svoju istrajnost u izgradnji demokratskih institucija dokazuje i ovih dana kada je “pred napadima vladajuće političke opcije”.

Ombudsman je vrlo važna građanska institucija koja treba da kontroliše vlast, da popravlja i pravni okvir i državno uređenje i politički sistem. Janković kao Zaštitnik građana je upravo sada pred napadima autoritarnog režima, a sve sa ciljem da se on povuče sa te funkcije i da se još jedna poluga građanske kontrole vlasti uništi - kaže Ristić.

Ristić podseća da je nedavno u Nišu potpisan sporazum između stranke Zajedno za Srbiju i Narodnog pokreta Srbije i naglašava da je jedna od njihovih ideja i da građanima ponude nove, mlade ljude.

Mi imamo  gradonačelnike Šapca i Trstenika koji su mladi ljudi, starosti oko 35 godina i sa ne tako malim političkim iskustvom i značajnim uspesima u svojim sredinama. Naša želja je da i Nišu ponudimo što više mladih lica koja neće biti sama sebi cilj nego će imati kvalitetne odgovore na izazove koje ova autoritarna vlast postavlja pred građane Srbije - napominje on.

Zašto je, prema njegovom mišljenju, situacija u Srbiji danas slična onoj u vreme Mloševića, koje su glavne ekonomske i političke ideje ZZS-a i Narodnog pokreta Srbije, zašto istraga o tome ko je pretukao poslanika ZZS-a Blagoja Bradića “tapka u mestu”, saznajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ptica Trkačica

    23:56 // 26. 4. 2015.

    Jel ovo beše onaj Ristić zbog koga država plaća odštetu sudijama?

  • Dadan

    12:30 // 25. 4. 2015.

    Po novim istrazivanjina,Jankovic ima vece poverenje nego Vlada Srbije!
    Zbog toga ide i njegovo provlacenje kroz blato.
    Dragas,Radulovic,Jankovic,Jesic,Borko Stefanovic,Danica Popovic...

  • ombudsman

    07:59 // 25. 4. 2015.

    Gosp. Ristiću u ZZS postoje mnogi mladi, sposobni ljudi, spremni da se dokažu, ali morate im dati prostora kao Zelenoviću i Aleksiću!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: