Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 2. 7. 2018.

| Politika

Saša Janković u Prokuplju: Vučić će priznati Kosovo

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sasa jankovic pk foto lj.m.
Janković tvrdi da je Vučić zapadnim silama obećao priznanje Kosova; foto: Lj.M.

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je u Prokuplju da će Aleksandar Vučić "u narednom periodu priznati Kosovo", kao i da je to bio uslov, ali i obećanje dato zapadnim silama prilikom preuzimanja vlasti 2012. godine, pa otuda, tvrdi Janković, i pritisci da se to reši.

Na stranačkoj tribini na kojoj je tokom vikenda predstavljen "Manifest slobode i pravde“, Janković je optužio predsednika Srbije i SNS-a da je dolaskom na vlast uzurpirao i urušio čitav sistem države i stavio ga u funkciju pojedinaca.

On je oštro kritikovao najavljeni referendum o Kosovu i Metohiji, tvrdeći da je Vučić “lažov”, te da je priča o navodnom uslovljavanju da priznamo Kosovo i Metohiju izmišljena i ponovio da se radi o pritisku na njega jer je to obećao stranim centrima moći.

Aleksandar Vučić je dobio još 3 meseca vremena, ali on mora da potpiše tu nezavisnost. Najavljeni referendum je samo farsa. Zašto bismo mu kroz referendum dali privid demokratije u Srbiji, kada on mora da potpiše nezavisnost, jer je to sam obećao - istakao je lider Pokreta slobodnih građana.

Janković je sa članovima i simpatizerima Pokreta razgovarao o aktuelnim političkim dešavanjima u Srbiji i kako oni vide i smatraju da Pokret treba da funkcioniše, a bilo je reči o aktivnostima i mogućem ujedinjenju opozicije. Pokret slobodnih građana PK foto lj.m. Janković se zalaže za lustraciju nakon smene SNS sa vlasti; foto: Lj.M.

Prema njegovim rečima, izborni zakon je prvo i osnovno što se mora promeniti u Srbiji, kako bi se, kako je rekao, neki naredni izbori održali u fer i demokratskoj atmosferi.

Mi na izbore moramo imati podjednake uslove kao i Srpska napredna stranka, koja je uzurpirala sve nacionalne medije, državne resurse i sve predupredila svom interesu. Vučić neće mirno otići sa vlasti, ali mi nećemo rušiti i paliti. Ima načina da se to promeni mirno i moramo raditi na tome – istakao je Janković.

On smatra da građani zaslužuju bolje od života sa strahom i ugroženom egzistencijom.

Svi su danas u Srbiji nezadovoljni. Srbija je danas zemlja sa najmanjom stopom privrednog rasta u regionu, sa najmanjim platama, sa najskupljim gorivom, sa najnižom otkupnom cenom maline, višnje, sa velikim socijalnim razlikama i to je nešto što će samo po sebi urušiti ovaj piramidalni sistem – rekao je Janković.

Dodao je da, i pored svega urušenog na svim nivoima od strane naprednjaka, u Srbiji i na lokalu ima novih, odgovornih i sposobni ljudi, koji će raditi za interes građana i države, a ne za svoje lične interese.

Ako prepoznajete takve ljude u Prokuplju, predložite ih na sledećim izborima i da im damo poverenje – naglasio je Janković.

Smatra da bi dolaskom Pokreta slobodnih građana na vlast, država i njene službe počele da rade svoj posao i niko ne bi bio zaštićen, bilo da je vlast ili opozicija.

Janković se zalaže za lustraciju nakon smene SNS sa vlasti, jer su, kako je rekao, mnogi pojedinci svojim radom i mešetarenjem doprineli kršenju ljudskih prava, ali će i tražiti da se ispita imovina svih političara i svi će biti procesuirani po zakonu.

Oni koji su zaslužni za urušavanje sistema slobode i demokratije, a nisu za krivični postupak, pred posebnom komisijom za lustraciju, ukoliko se dokaže da su radili ono što im se stavlja na teret, po rečima Jankovića, biće odstranjeni iz javnog života i biće im zabranjeno obavljanje javnih funkcija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • srba

    15:08 // 3. 7. 2018.

    drugovi se ne ubijaju a kosovo se prodaje vec odavno ;)

  • P. V.

    04:25 // 3. 7. 2018.

    Uuuuh, pola Srbije je sada zgrčeno!

  • Janko

    15:52 // 2. 7. 2018.

    Pa ovde jedva 30 coveka

    • Biljana

      00:34 // 3. 7. 2018.

      Nije bitno koliko ih ima, nego šta mogu da urade. Za početak, sigurno razmišljaju svojom glavom, ne prodaju obraz za kilo šećera i litar ulja, kada im se jede sendvič naprave ga sami i prave razliku između 30 čoveka i 30 ljudi.

    • Dragan Marković

      03:26 // 3. 7. 2018.

      Гос'н Јанко, на свету постоји само 4. човека, сви остали преко су ЉУДИ. Да ти наставник Српског јрзика и књижевности врати паре.

    • Pavle

      16:00 // 4. 7. 2018.

      JANKO je nepismen

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: