Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 4. 3. 2017.

| Politika

Sastanak SNS i SPS u Vranju: Zasad bez dogovora o koaliaciji na lokalu

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
SPS i SNS Vranje
Zasada bez dogovora; Ružić (desno), Antić (u sredini), Stevanović (desno); Foto: JV / I. M.

Sastanak u zgradi Načelstva je završen. Razgovor naprednjaka, koje je predvodio Dragan Stevanović Boske, i socijalista predvođeni Brankom Ružićem, okončan je bez očekivanog dogovora o ulasku SPS u lokalnu vlast. Zasada dogovor samo o "smirivanju tenzija".

Lokalni lideri ovih stranaka su ostali nedostupni za komentare, dok su Ružić i Stevanović zajedno pokušali da novinarima "objasne" da je državni interes ispred lokalnog.

Saradnju smo počeli još pre nekoliko dana, kada je počela predsednička kampanja našeg zajedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Mi i koalicioni partneri smo zajedno učestvovali u organizaciji mitinga i mislim da smo poslali jasnu poruku celoj Srbiji - rekao je Stevanović.

On je dodao da dve partije zajednički rade na prikupljanju potpisa Vučića i izrazio očekivanje da će već danas biti predata kandidatura.

U tom duhu privešćemo kraju i izbornu kampanju, jer smo prepoznali naš nacionalni, zajednički, državni interes da na političkom putu idemo jače, bolje i brže i to su prepoznali i SNS i SPS i siguran sam da se naš predsednički kandidat neće postideti rezultata koje ćemo postići 2. aprila – rekao Stevanović.

Branko Ružić je rekao da se ovakvi sastanci održavaju širom Srbije, ali da očekuje apsolutnu pobedu na jugu Srbije.

Očekujem pobedu za Srbiju, koja će biti politički stabilna i ekonomski jaka. Srbiju koja će imati veći stepen zaposlenosti. Sve to zavisi od onih koji na politički inteligentan način posmatraju političku situaciju. Pčinjski okrug je pokazao visok stepen političke kulture i političke svesti – rekao je Ružić.

Ipak, ni Ružić, ni Stevanović, nisu želeli da preciziraju u kom pravcu će se razvijati saradnja između SPS, koji je opozicija u vranjskom parlamentu, i SNS, koja predvodi vlast u tom gradu.

Lajt motiv sastanka je državna politika na nacionalnom nivou, a naša ideja je bila da u svakom smislu pojačamo saradnju. Jedno okupljanje biračkog dela u svakoj sredini ima specifičnosti i u tom pravcu ćemo nastaviti da razgovaramo. Nije se razgovaralo o rokovima, otvorena su vrata za saradnju SPS i SNS, i mislim da će sama saradnja naših rukovodilaca na terenu dovesti da će pitanja o koaliciji vremenom postati izlišna – rekao je Branko Ružić, inače potpredsednik SPS-a.

Podsetimo, uprkos brojnim nesporazumima, ratovima saopštenjima i brojnim nesuglasicama, socijalisti iz Vranja su poslušali savet lidera Ivice Dačića i podržali kandidaturu Aleksandra Vučića i pozvali svoje pristalice da prisustvuju mitingu u Vranju.

Sastanku su prisustvovali lideri stranaka iz svih opština Pčinjskog okruga. Na kraju sastanka zajedniči su ispratili goste iz Beograda, koji su po svemu sudeći inicirali još intezivniju saradnju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milojko

    20:08 // 5. 3. 2017.

    polako ali sigurno sps rusi sns

  • Gaša

    15:04 // 5. 3. 2017.

    To je ionako jedna partija , tako da SPS Vranje može kolektivno da predje u SNS. Imaju istog voljenog predsednika. Imaju li ikakve razlike u politici perema bilo čemu?

  • milorad

    10:19 // 5. 3. 2017.

    Tamo gde ste u zapećku pokušavate da se prišljamčite, ne bi li se održali. Ili čak rovarite da srušite SNS. A, gde ste jaki, skandirate "Vučiću pederu". Primera bezbroj. ON vas održava. Biće da je to visoka politika, koji mnogi ne razumeju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: