Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 3. 11. 2018.

| Politika

Savez za Srbiju: Izbori farsa, nacionalni saveti pretvaraju se u ekspoziture SNS

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
savez za srbiju lideri
Opet problemi sa izborima?; Foto: wiki

Nejednak medijski tretman, kupovina glasova novcem i paketima, nelegalno finansiranje kampanja, prevođenje Srba u nacionalne manjine, kako navodi Savez za Srbiju, obeležavaju ovonedeljne izbore za nacionalne savete manjina u Srbiji. SNS izbore pretvara u farsu, kažu iz SzS, a savete u svoje ekspoziture.

Savez za Srbiju navodi da su izbori za nacionalne savete „inficirani“ praksom sa redovnih izbora koji od 2012. godine “nisu fer ni pošteni”. Na ovaj način, kako tumači SzS, suprotno Ustavu i zakonu, SNS stavlja savete nacionalnih manjina pod svoju kontrolu.

Nacionalni saveti nacionalnih manjina postaće nakon ovih neregularnih izbora ekpoziture SNS-a, bez mogućnosti da štite prava pripadnika manjina, a izbori za ova tela biće obična farsa. Pojedine manjinske liste tokom ove kampanje finansirane su iz nelegalnih tokova, koje kontroliše vladajuća Srpska napredna stranka, na šta su više puta ukazivali predstavnici pojedinih lista - kažu iz SzS.

Opoziciona koalicija pominje i “finansijski disbalans” pa navode da je kampanja za liste pod okriljem SNS-a vođena je kroz skupe bilborde i kupovinom glasova, novcem i robnim paketima, dok ostale izborne liste nisu imale gotovo nikakva sredstva za kampanju.

Poznato je da su u kandidovanju članovi srpske nacionalnosti u javnom sektoru prinuđavani da se izjasne kao pripadnici nacionalne manjine, kako bi mogli da daju podršku listama pod kontrolom naprednjaka - navode iz Saveza za Srbiju.

Ovaj opozicioni blok žali se i na medijski tretman učesnika izbora pa kažu da su pojedinim listama otvorena vrata televizija sa nacionalnom frekvencijom, dok drugima nisu omogućeni ni overivači, ni prostorije za overu potpisa pa su predstavnici nekih lista potpise prikupljali u svojim dvorištima.

Podsetimo, izbori za nacionalne savete održavaju se u nedelju 4. novembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jagodina-Zagreb

    10:31 // 5. 11. 2018.

    "DEMOKRATE" su bar bile iskrenije za razliku od SPS i njihove koalicije koja je uvek bila uz vlast najvise unistila zemlju gradjane, pa sad treba sve da im se zaboravi a obicni gradjani ispastaju citav zivot ni zbog cega.

  • Овца за шишање

    15:35 // 3. 11. 2018.

    Несрећна СНС ово друштво претвара у један велики чабар аналогно оним из најмрачнијих времена српске историје!

  • Peki

    12:39 // 3. 11. 2018.

    Sve to ste radili i vi kada ste bili na vlasti, samo sto su naprednjaci bezobrazniji i bezobzirniji!

    • SYUSYU

      05:25 // 4. 11. 2018.

      Potpuno si u pravu Peki

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: